Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Ориз за суши

Рецепта за ориз за суши – основата на сушито. Добре приготвеният ориз за суши остава леко лепкав.

Стъпки на приготвяне

  • Измийте ориза много добре под течаща вода и после го накиснете за 30 минути.
  • Сварете вода и я оставете да се вари 1-2 минути.
  • След това изсипете във водата ориза и варете на слаб огън за около 15 минути, докато ориза поеме водата.
  • През това време в подходящ съд и на бавен огън забъркайте оцета, захарта и солта, докато всичко се разтвори в една хомогенна смес.

Рецепти, които може да ви интересуват

Ориз за суши
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 300 г ориз
  • 200 мл вода
  • 4 лъжици оризов оцет или деликатен винен оцет
  • 3 лъжици захар
  • 2 лъжици сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте ориза много добре под течаща вода и после го накиснете за 30 минути.

  • Стъпка 2

    Сварете вода и я оставете да се вари 1-2 минути.

  • Стъпка 3

    След това изсипете във водата ориза и варете на слаб огън за около 15 минути, докато ориза поеме водата.

  • Стъпка 4

    През това време в подходящ съд и на бавен огън забъркайте оцета, захарта и солта, докато всичко се разтвори в една хомогенна смес.