Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Ориз с червен боб в сос

Бързо ястие с басмати ориз и червен боб в доматен сос, умерено пикантно!

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на дребно чесъна, лука, целината (стрък и листа) и нарежете наденичките на тънки филийки. Сложете олиото в тиган и сотирайте чесъна и лука до златист цвят. Добавете целината и наденичките и оставете на огън за около 2 мин., след което веднага залейте с бульона, добавете дафиновия лист, босилека и задушете за около 10 мин.

  • Добавете в тигана консервата Peruana Bonduelle и овкусете със соса Уорчестър и оставете да поври за около 7 мин.

  • Отделно, сварете басмати ориза, спрямо нструкцията на опаковката. След като оризът е готов, сложете го в тиган с малко масло и сотирайте за 3-4 мин.

  • В плитка чиния сложете ориз и добавете в средата от соса с червен боб, като декорирате с накъсан пресен магданоз.

Рецепти, които може да ви интересуват

Ориз с червен боб в сос
3 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/peruana-cherven-fasul-v-sos-chili" target="_blank" rel="noopener"><strong>2 консерви (х 430 г) Bonduelle PERUANA червен фасул в сос чили</strong></a></p>
  • <p>150 г басмати ориз</p>
  • <p>4 опушени наденички</p>
  • <p>1 ч.ч. зеленчуков бульон</p>
  • <p>50 г масло</p>
  • <p>1 с.л. сос Уорчестър</p>
  • <p>1 с.л. олио</p>
  • <p>1 червен лук</p>
  • <p>3 скилидки чесън</p>
  • <p>1 щипка целина</p>
  • <p>3 бр. дафинов лист</p>
  • <p>няколко свежи босилекови листа</p>
  • <p>магданоз</p>
  • <p>сол, черен пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на дребно чесъна, лука, целината (стрък и листа) и нарежете наденичките на тънки филийки. Сложете олиото в тиган и сотирайте чесъна и лука до златист цвят. Добавете целината и наденичките и оставете на огън за около 2 мин., след което веднага залейте с бульона, добавете дафиновия лист, босилека и задушете за около 10 мин.

  • Стъпка 2

    Добавете в тигана консервата Peruana Bonduelle и овкусете със соса Уорчестър и оставете да поври за около 7 мин.

  • Стъпка 3

    Отделно, сварете басмати ориза, спрямо нструкцията на опаковката. След като оризът е готов, сложете го в тиган с малко масло и сотирайте за 3-4 мин.

  • Стъпка 4

    В плитка чиния сложете ориз и добавете в средата от соса с червен боб, като декорирате с накъсан пресен магданоз.