Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Ориз с червен боб в сос

Бързо ястие с басмати ориз и червен боб в доматен сос, умерено пикантно!

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на дребно чесъна, лука, целината (стрък и листа) и нарежете наденичките на тънки филийки. Сложете олиото в тиган и сотирайте чесъна и лука до златист цвят. Добавете целината и наденичките и оставете на огън за около 2 мин., след което веднага залейте с бульона, добавете дафиновия лист, босилека и задушете за около 10 мин.

  • Добавете в тигана консервата Peruana Bonduelle и овкусете със соса Уорчестър и оставете да поври за около 7 мин.

  • Отделно, сварете басмати ориза, спрямо нструкцията на опаковката. След като оризът е готов, сложете го в тиган с малко масло и сотирайте за 3-4 мин.

  • В плитка чиния сложете ориз и добавете в средата от соса с червен боб, като декорирате с накъсан пресен магданоз.

Рецепти, които може да ви интересуват

Ориз с червен боб в сос
3 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 2 консерви (х 430 г) Bonduelle PERUANA червен фасул в сос чили

  • 150 г басмати ориз

  • 4 опушени наденички

  • 1 ч.ч. зеленчуков бульон

  • 50 г масло

  • 1 с.л. сос Уорчестър

  • 1 с.л. олио

  • 1 червен лук

  • 3 скилидки чесън

  • 1 щипка целина

  • 3 бр. дафинов лист

  • няколко свежи босилекови листа

  • магданоз

  • сол, черен пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на дребно чесъна, лука, целината (стрък и листа) и нарежете наденичките на тънки филийки. Сложете олиото в тиган и сотирайте чесъна и лука до златист цвят. Добавете целината и наденичките и оставете на огън за около 2 мин., след което веднага залейте с бульона, добавете дафиновия лист, босилека и задушете за около 10 мин.

  • Стъпка 2

    Добавете в тигана консервата Peruana Bonduelle и овкусете със соса Уорчестър и оставете да поври за около 7 мин.

  • Стъпка 3

    Отделно, сварете басмати ориза, спрямо нструкцията на опаковката. След като оризът е готов, сложете го в тиган с малко масло и сотирайте за 3-4 мин.

  • Стъпка 4

    В плитка чиния сложете ориз и добавете в средата от соса с червен боб, като декорирате с накъсан пресен магданоз.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.