Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Ориз с боб по карибски

Рецепта за ориз с боб, ястие от карибската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Бобът Kidney изсипете заедно с водата в тигана и оставете да заври, прикрийте, а след това намалете котлона и варете на бавен огън 5 минути. Премахнете пяната от повърхността.
  • Добавете доматите и нарязания пресен лук заедно със стария лук, чесъна, мащерката и маслото към боба и продължете да варите около 45 минути до омекване.
  • Изсипете кокосовото мляко и добавете ориза - водата трябва да покрива зърната около 3-4 см. Долейте гореща вода, ако е нужно. Добре разбъркайте, сложете капак и гответе на бавен огън още 15-20 минути или докато оризът омекне.
  • Бъркайте от време на време, за да избегнете загарянето на ориза на дъното на съда.

Рецепти, които може да ви интересуват

Ориз с боб по карибски
4 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 175 г Червен боб Bonduelle
  • 4 обелени домата, премахнете семената и нарежете
  • 3 стръка нарязан пресен лук
  • 2 глави лук, дребно нарязан
  • 2 скилидки чесън, дребно нарязани
  • 4 клончета мащерка
  • 25 г масло
  • 350 г дългозърнест ориз
  • 2 х 400 мл кокосово мляко от консерва
  • Прясно смлян черен пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Бобът Kidney изсипете заедно с водата в тигана и оставете да заври, прикрийте, а след това намалете котлона и варете на бавен огън 5 минути. Премахнете пяната от повърхността.

  • Стъпка 2

    Добавете доматите и нарязания пресен лук заедно със стария лук, чесъна, мащерката и маслото към боба и продължете да варите около 45 минути до омекване.

  • Стъпка 3

    Изсипете кокосовото мляко и добавете ориза - водата трябва да покрива зърната около 3-4 см. Долейте гореща вода, ако е нужно. Добре разбъркайте, сложете капак и гответе на бавен огън още 15-20 минути или докато оризът омекне.

  • Стъпка 4

    Бъркайте от време на време, за да избегнете загарянето на ориза на дъното на съда.