Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Ориз пилаф със стафиди

Оризът пилаф със стафиди е традиционно арменско коледно и великденско ястие. То е много лесно за приготвяне и уникална декорация за празничната ви маса.

Стъпки на приготвяне

  • Сварете ориза с вода и сол.
  • Добавете стафидите и пречистеното масло в тиган и ги гответе докато станат кръгли като грозде. Ако стафидите не са сладки, можете да добавите малко захар към тях,  да ги разбърквате и да ги карамелизирате.
  • Когато цялата вода от ориза се изпари, но той още е мокър, добавете стафидите и маслото.
  • Затворете капака херметически. Гответе 2 минути и оставете покрит 10 минути.  

Рецепти, които може да ви интересуват

Ориз пилаф със стафиди
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 2 чаши продълговат ориз
  • 100 г стафиди
  • 3 с.л. пречистено масло
  • сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете ориза с вода и сол.

  • Стъпка 2

    Добавете стафидите и пречистеното масло в тиган и ги гответе докато станат кръгли като грозде. Ако стафидите не са сладки, можете да добавите малко захар към тях,  да ги разбърквате и да ги карамелизирате.

  • Стъпка 3

    Когато цялата вода от ориза се изпари, но той още е мокър, добавете стафидите и маслото.

  • Стъпка 4

    Затворете капака херметически. Гответе 2 минути и оставете покрит 10 минути.