Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Омлет с чоризо и зеленчуци

Мексикански вариант на традиционния омлет - бърз и лесен за готвене и много вкусен!

Стъпки на приготвяне

  • Сварете зеленчуковия Мексикан микс Vapeur във вода за 2 минути.

  • След това преминете към подготовката на яйцата: винаги ги измивайте преди употреба.

  • Разбъркайте с тел докато се получи пяна.

  • Добавяме готварска сметана към яйцата и бъркаме докато се получи хомогенна смес. Към тази основа добавяме нарязаното на малки кубчета чоризо и фино нарязания пресен лук.

  • Накрая добавяме зеленчуците от Мексикан микса, като предварително добре ги отцедим. Да не забравяме за солта и пипера - те ще разгърнат всички вкусове.

  • Изсипете сместа в добре намазнена тавичка. Поставете я в предварително загрята на 170˚C фурна, където да се пече докато хване златиста коричка, около 10-12 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Омлет с чоризо и зеленчуци
4 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 пакет (400 г) Мексикан микс Vapeur Bonduelle
  • 150 г чоризо
  • няколко стръка лук
  • 8 яйца
  • 1 ч. л. масло или свинска мас
  • сол
  • черен пипер
  • 200 г сметана
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете зеленчуковия Мексикан микс Vapeur във вода за 2 минути.

  • Стъпка 2

    След това преминете към подготовката на яйцата: винаги ги измивайте преди употреба.

  • Стъпка 3

    Разбъркайте с тел докато се получи пяна.

  • Стъпка 4

    Добавяме готварска сметана към яйцата и бъркаме докато се получи хомогенна смес. Към тази основа добавяме нарязаното на малки кубчета чоризо и фино нарязания пресен лук.

  • Стъпка 5

    Накрая добавяме зеленчуците от Мексикан микса, като предварително добре ги отцедим. Да не забравяме за солта и пипера - те ще разгърнат всички вкусове.

  • Стъпка 6

    Изсипете сместа в добре намазнена тавичка. Поставете я в предварително загрята на 170˚C фурна, където да се пече докато хване златиста коричка, около 10-12 минути.