Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Мексиканска салата с кус-кус

Хранително и вкусно ястие

Стъпки на приготвяне

  • Изсипете чашата кус-кус и 2 чаши вода. Оставете водата да заври, изключете котлона и добавете кус-куса. Покрийте с капак за 7-10 минути.

  • Сварете яйцата за 5-6 минути, обелете ги и ги нарежете на 4 парчета. Нарежете на кръгчета пресния лук и репичките, а магданоза и зелената салата - на ситно.

  • Запържете ивиците прошуто с малко мазнина в тиган докато станат хрупкави. Подправете с къри на прах.

  • Пригответе салатата като добавите двата вида салати, кус-куса, магданоза, репичките, лука, Мексико микса и рукулата. Добавете и парчетата хрупкаво прошуто. Подправете със сол, пипер, лимонов сок, зехтин и внимателно разбъркайте. Сложете и сварените яйца и декорирайте с кълновете.

Рецепти, които може да ви интересуват

Мексиканска салата с кус-кус
2 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/meksiko-miks-gold target=_blank rel=noopener>1 консерва (340 г) Мексико микс GOLD Bonduelle</a></p>
  • <p>1 ч.ч. кус-кус</p>
  • <p>6 ивици прошуто</p>
  • <p>4 яйца</p>
  • <p>8 репички</p>
  • <p>1 лимон</p>
  • <p>1 връзка пресен лук</p>
  • <p>2 връзки магданоз</p>
  • <p>8 листа салата</p>
  • <p>6 листа къдрава салата</p>
  • <p>1 шепа рукола</p>
  • <p>2 ч.л.къри на прах</p>
  • <p>кълнове от грах</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Изсипете чашата кус-кус и 2 чаши вода. Оставете водата да заври, изключете котлона и добавете кус-куса. Покрийте с капак за 7-10 минути.

  • Стъпка 2

    Сварете яйцата за 5-6 минути, обелете ги и ги нарежете на 4 парчета. Нарежете на кръгчета пресния лук и репичките, а магданоза и зелената салата - на ситно.

  • Стъпка 3

    Запържете ивиците прошуто с малко мазнина в тиган докато станат хрупкави. Подправете с къри на прах.

  • Стъпка 4

    Пригответе салатата като добавите двата вида салати, кус-куса, магданоза, репичките, лука, Мексико микса и рукулата. Добавете и парчетата хрупкаво прошуто. Подправете със сол, пипер, лимонов сок, зехтин и внимателно разбъркайте. Сложете и сварените яйца и декорирайте с кълновете.