Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Marine salmon – морските дарове играят важна роля във френската кухня. Маринованата сьомга не е само здраве, но също така и невероятно вкусово усещане. Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.

Стъпки на приготвяне

  • Съставките на маринатата се смесват, поливаме с тях сьомгата и оставяме в хладилника за няколко часа.

  • Лещата се вари със зърната пипер, чесъна и дафиновия лист, към края на варенето посоляваме. След сваряване лещата не трябва да се е размекнала.

  • Морковите се бланшират във вряла вода, отцеждат се, а след това се охлаждат в студена вода за да не се размекнат.

  • Лещата внимателно се смесва с морковите, лука и соса. Оставяме за по-дълго време, за да се смесят всички вкусове.

  • Изваждаме сьомгата от маринатата, подсушаваме и режем на много тънки филийки.

Рецепти, които може да ви интересуват

Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща
3 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 100 г зелена леща
  • 3 парчета почистена от кости прясна сьомга
  • 1 глава лук
  • ½ моркови нарязани на кубчета
  • 1 скилидка чесън
  • 3 зърна черен пипер
  • Дафинов лист
  • Сос:
  • 1 ½ лъжица соев сос
  • 1 лъжица олио
  • Щипка настърган джинджифилов корен
  • Щипка уасаби на прах
  • Дребен лук нарязан на кубчета
  • Марината:
  • Половин чаша вода
  • Сок от ¼ лимон
  • Половин чаша светъл соев сос
  • Щипка настърган джинджифилов корен
  • Счукана скилидка чесън
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Съставките на маринатата се смесват, поливаме с тях сьомгата и оставяме в хладилника за няколко часа.

  • Стъпка 2

    Лещата се вари със зърната пипер, чесъна и дафиновия лист, към края на варенето посоляваме. След сваряване лещата не трябва да се е размекнала.

  • Стъпка 3

    Морковите се бланшират във вряла вода, отцеждат се, а след това се охлаждат в студена вода за да не се размекнат.

  • Стъпка 4

    Лещата внимателно се смесва с морковите, лука и соса. Оставяме за по-дълго време, за да се смесят всички вкусове.

  • Стъпка 5

    Изваждаме сьомгата от маринатата, подсушаваме и режем на много тънки филийки.