Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща
Marine salmon – морските дарове играят важна роля във френската кухня. Маринованата сьомга не е само здраве, но също така и невероятно вкусово усещане. Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.
Достъпни
3 човек/души
240 мин
Съставки
за 3 човек/души
100 г зелена леща
3 парчета почистена от кости прясна сьомга
1 глава лук
½ моркови нарязани на кубчета
1 скилидка чесън
3 зърна черен пипер
Дафинов лист
Сос:
1 ½ лъжица соев сос
1 лъжица олио
Щипка настърган джинджифилов корен
Щипка уасаби на прах
Дребен лук нарязан на кубчета
Марината:
Половин чаша вода
Сок от ¼ лимон
Половин чаша светъл соев сос
Щипка настърган джинджифилов корен
Счукана скилидка чесън
3 парчета почистена от кости прясна сьомга
1 глава лук
½ моркови нарязани на кубчета
1 скилидка чесън
3 зърна черен пипер
Дафинов лист
Сос:
1 ½ лъжица соев сос
1 лъжица олио
Щипка настърган джинджифилов корен
Щипка уасаби на прах
Дребен лук нарязан на кубчета
Марината:
Половин чаша вода
Сок от ¼ лимон
Половин чаша светъл соев сос
Щипка настърган джинджифилов корен
Счукана скилидка чесън
Съставки за 3човек/души
100 г зелена леща
3 парчета почистена от кости прясна сьомга
1 глава лук
½ моркови нарязани на кубчета
1 скилидка чесън
3 зърна черен пипер
Дафинов лист
Сос:
1 ½ лъжица соев сос
1 лъжица олио
Щипка настърган джинджифилов корен
Щипка уасаби на прах
Дребен лук нарязан на кубчета
Марината:
Половин чаша вода
Сок от ¼ лимон
Половин чаша светъл соев сос
Щипка настърган джинджифилов корен
Счукана скилидка чесън
3 парчета почистена от кости прясна сьомга
1 глава лук
½ моркови нарязани на кубчета
1 скилидка чесън
3 зърна черен пипер
Дафинов лист
Сос:
1 ½ лъжица соев сос
1 лъжица олио
Щипка настърган джинджифилов корен
Щипка уасаби на прах
Дребен лук нарязан на кубчета
Марината:
Половин чаша вода
Сок от ¼ лимон
Половин чаша светъл соев сос
Щипка настърган джинджифилов корен
Счукана скилидка чесън
- Стъпка 1Съставките на маринатата се смесват, поливаме с тях сьомгата и оставяме в хладилника за няколко часа.
- Стъпка 2Лещата се вари със зърната пипер, чесъна и дафиновия лист, към края на варенето посоляваме. След сваряване лещата не трябва да се е размекнала.
- Стъпка 3Морковите се бланшират във вряла вода, отцеждат се, а след това се охлаждат в студена вода за да не се размекнат.
- Стъпка 4Лещата внимателно се смесва с морковите, лука и соса. Оставяме за подълго време, за да се смесят всички вкусове.
- Стъпка 5Изваждаме сьомгата от маринатата, подсушаваме и режем на много тънки филийки.
Съвет за готвене, заглавие
Наредете филийките сьомга на тънък слой върху чинията, а върху тях посипете салатата от леща.
Открийте също...