Pinterest

Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Marine salmon – морските дарове играят важна роля във френската кухня. Маринованата сьомга не е само здраве, но също така и невероятно вкусово усещане. Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.
Достъпни
3 човек/души
240 мин
Съставки
за 3 човек/души
100 г зелена леща

3 парчета почистена от кости прясна сьомга

1 глава лук

½ моркови нарязани на кубчета

1 скилидка чесън

3 зърна черен пипер

Дафинов лист

Сос:

1 ½ лъжица соев сос

1 лъжица олио

Щипка настърган джинджифилов корен

Щипка уасаби на прах

Дребен лук нарязан на кубчета

Марината:

Половин чаша вода

Сок от ¼ лимон

Половин чаша светъл соев сос

Щипка настърган джинджифилов корен

Счукана скилидка чесън
Съставки за 3човек/души
100 г зелена леща

3 парчета почистена от кости прясна сьомга

1 глава лук

½ моркови нарязани на кубчета

1 скилидка чесън

3 зърна черен пипер

Дафинов лист

Сос:

1 ½ лъжица соев сос

1 лъжица олио

Щипка настърган джинджифилов корен

Щипка уасаби на прах

Дребен лук нарязан на кубчета

Марината:

Половин чаша вода

Сок от ¼ лимон

Половин чаша светъл соев сос

Щипка настърган джинджифилов корен

Счукана скилидка чесън
  1. Стъпка 1
    Съставките на маринатата се смесват, поливаме с тях сьомгата и оставяме в хладилника за няколко часа.
  2. Стъпка 2
    Лещата се вари със зърната пипер, чесъна и дафиновия лист, към края на варенето посоляваме. След сваряване лещата не трябва да се е размекнала.
  3. Стъпка 3
    Морковите се бланшират във вряла вода, отцеждат се, а след това се охлаждат в студена вода за да не се размекнат.
  4. Стъпка 4
    Лещата внимателно се смесва с морковите, лука и соса. Оставяме за подълго време, за да се смесят всички вкусове.
  5. Стъпка 5
    Изваждаме сьомгата от маринатата, подсушаваме и режем на много тънки филийки.

Съвет за готвене, заглавие

Наредете филийките сьомга на тънък слой върху чинията, а върху тях посипете салатата от леща.