Стъпки на приготвяне
-
Варете пастата в леко осолена вода за около 5 минути докато леко омекне. После я извадете и наредете корите една до друга , за да не се слепят.
-
Изсипете в тенджерата нарязаните домати, посипете с босилек и риган, а след това патладжана, тиквичките и чушката, които предварително сте нарязали на кубчета. Задушете на слаб огън. През това време нарежете на кубчета лука и подправете със сол и пипер, а след това запържете.
-
Накрая добавете счукания чесън и запържете за кратко, след което добавете всичко към соса.
-
Изсипете месото в тенджерата и добавете лука. Варете на слаб огън за около 8-12 минути. Когато месото е запържено го добавете доматеното пюре и отново запържете за кратко.
-
Добавете соса към месото. Подправете на вкус. Свалете от котлона.
-
През това време направете соса бешамел.
-
Разтопете в тенджера маслото и прибавете брашното. Запържете всичко, докато брашното започне да става бяло, а след това докато бъркате добавете млякото към получената консистенция на гъста сметана. Добавете сиренето и варете до момента, в който то се разтопи.
-
Подправете на вкус с пипер и мляно индийско орехче.
-
Вътрешната част на огнеупорния съд се намазва с масло. На дъното се нареждат поред: лист лазаня, върху него сос бешамел, плънка с месо, посипва се с част от кашкавала и след това се повтаря до изчерпване на продуктите.
-
Накрая поръсете с кашкавал и босилек.
-
Печете около 30 минути при температура 190°C.