Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Kугел с макарон – запеканка по еврейски

Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна. Това е традиционно ястие от еврейската кухня. Картофен кекс, печен във фурна по няколко начина. Най-известните са: картофен кугел и с макарони. Ястието често е сервирано с патешко месо.

Стъпки на приготвяне

  • Сварете макароните, отцедете и залейте със студена вода.
  • Разтопете маслото.
  • Разбийте яйцата.
  • Смесете сварените макарони, извара, захар, 150 г ванилова захар, сметана и извара.
  • Излейте сместа в тавичка.
  • Отделно смесете корнфлейкса с останалата захар и канела.
  • Посипете сместа в тавичката.
  • Печете около 50 минути при температура 190°C.

Рецепти, които може да ви интересуват

Kугел с макарон – запеканка по еврейски
8 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 450 г заквасена сметана
  • 5 яйца
  • 600 г извара
  • 75 г масло
  • 500 г яйчени макарони
  • 200 г захар
  • 3 лъжички ванилова захар
  • ¾ чаша корнфлейкс
  • 2 плоски лъжички канела
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете макароните, отцедете и залейте със студена вода.

  • Стъпка 2

    Разтопете маслото.

  • Стъпка 3

    Разбийте яйцата.

  • Стъпка 4

    Смесете сварените макарони, извара, захар, 150 г ванилова захар, сметана и извара.

  • Стъпка 5

    Излейте сместа в тавичка.

  • Стъпка 6

    Отделно смесете корнфлейкса с останалата захар и канела.

  • Стъпка 7

    Посипете сместа в тавичката.

  • Стъпка 8

    Печете около 50 минути при температура 190°C.