Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Кремообразна паста с грах и аспержи

Ако ви се хапва вкусна паста, тази рецепта е за вас! Тя е лесна за приготвяне и ще жадувате за още една порция.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на ситно листата босилек, кориандър, мащерка и ги смесете с крема сиренето.

  • Сварете пастата в подсолена вода с малко зехтин. Времето на варене се различава при различните видове паста, но обикновено е около 15 минути. 3 минути преди пастата да е готова добавете аспержите и граха. След като са повряли заедно, изцедете пастата и зеленчуците и запазете една чаша от течността, в която са врели.

  • Изсипете пастата и зеленчуците в тиган и добавете крема сиренето и подправките. След това настържете лимона и изцедете няколко капки. Изсипете останалата от варенето на пастата вода, подправете със сол и пипер. Оставете на котлона докато пастата придобие кремообразна текстура.

Рецепти, които може да ви интересуват

Кремообразна паста с грах и аспержи
2 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 200 г зелен грах Bonduelle
  • 200 г паста фусили
  • 130 г крема сирене
  • 8 пресни зелени аспержи
  • 1 лимон
  • 1 шепа пресен кориандър
  • 2 стръкчета прясна машерка
  • 3 листа пресен босилек
  • Сол
  • Черен пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на ситно листата босилек, кориандър, мащерка и ги смесете с крема сиренето.

  • Стъпка 2

    Сварете пастата в подсолена вода с малко зехтин. Времето на варене се различава при различните видове паста, но обикновено е около 15 минути. 3 минути преди пастата да е готова добавете аспержите и граха. След като са повряли заедно, изцедете пастата и зеленчуците и запазете една чаша от течността, в която са врели.

  • Стъпка 3

    Изсипете пастата и зеленчуците в тиган и добавете крема сиренето и подправките. След това настържете лимона и изцедете няколко капки. Изсипете останалата от варенето на пастата вода, подправете със сол и пипер. Оставете на котлона докато пастата придобие кремообразна текстура.