Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Кремообразна паста с грах и аспержи

Ако ви се хапва вкусна паста, тази рецепта е за вас! Тя е лесна за приготвяне и ще жадувате за още една порция.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на ситно листата босилек, кориандър, мащерка и ги смесете с крема сиренето.

  • Сварете пастата в подсолена вода с малко зехтин. Времето на варене се различава при различните видове паста, но обикновено е около 15 минути. 3 минути преди пастата да е готова добавете аспержите и граха. След като са повряли заедно, изцедете пастата и зеленчуците и запазете една чаша от течността, в която са врели.

  • Изсипете пастата и зеленчуците в тиган и добавете крема сиренето и подправките. След това настържете лимона и изцедете няколко капки. Изсипете останалата от варенето на пастата вода, подправете със сол и пипер. Оставете на котлона докато пастата придобие кремообразна текстура.

Рецепти, които може да ви интересуват

Кремообразна паста с грах и аспержи
2 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/zelen-grakh">200 г зелен грах Bonduelle</a></p>
  • <p>200 г паста фусили</p>
  • <p>130 г крема сирене</p>
  • <p>8 пресни зелени аспержи</p>
  • <p>1 лимон</p>
  • <p>1 шепа пресен кориандър</p>
  • <p>2 стръкчета прясна машерка</p>
  • <p>3 листа пресен босилек</p>
  • <p>Сол</p>
  • <p>Черен пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на ситно листата босилек, кориандър, мащерка и ги смесете с крема сиренето.

  • Стъпка 2

    Сварете пастата в подсолена вода с малко зехтин. Времето на варене се различава при различните видове паста, но обикновено е около 15 минути. 3 минути преди пастата да е готова добавете аспержите и граха. След като са повряли заедно, изцедете пастата и зеленчуците и запазете една чаша от течността, в която са врели.

  • Стъпка 3

    Изсипете пастата и зеленчуците в тиган и добавете крема сиренето и подправките. След това настържете лимона и изцедете няколко капки. Изсипете останалата от варенето на пастата вода, подправете със сол и пипер. Оставете на котлона докато пастата придобие кремообразна текстура.