Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Крем супа от грах с крокети от прошуто

Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на ситно лука, нарежете на кубчета месото и картофите, нарежете на ситно магданоза и накрая нарежете или накъсайте на ленти прошутото.

  • В тенджера, да дъното на която има малко олио и масло, запържете леко лука, добавете морковите и магданоза и овкусете със сол и пипер. След няколко минути добавете картофите и зеленчуковия бульон. Поръсете с подправки и няколко листа мента и оставете зеленчуците да се задушат, докато картофите се сготвят добре. Веднага след това добавете граха (без да го размразявате предварително). Оставете всички зеленчуци да се варят още 7 минути и след това добавете заквасената сметана и пасирайте с блендер, докато не се получи кремообразна смес.

  • Изсипете нарязаното на ленти прошуто в загрята мазнина и го сотирайте, докато стане златисто на цвят. Извадете лентите прошуто и ги разположете върху лист готварска хартия, за да се отече мазнината. Сипете супата от грах в чиния или купа и след украсете със запеченото прошуто и кълнове от репички.

Рецепти, които може да ви интересуват

Крем супа от грах с крокети от прошуто
2 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 1 пакет (400 г) Зелен грах Bonduelle
  • 4-5 парчета прошуто крудо
  • 3 моркова
  • 5 картофа
  • 1 лук
  • 2 стръка пащърнак
  • ½ чаша заквасена сметана
  • 2 чаши зеленчуков бульон
  • 2 с.л. масло
  • 4-5 с.л. зехтин
  • 10 листенца мента
  • кълнове от репичка за декорация
  • подправки
  • сол
  • пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на ситно лука, нарежете на кубчета месото и картофите, нарежете на ситно магданоза и накрая нарежете или накъсайте на ленти прошутото.

  • Стъпка 2

    В тенджера, да дъното на която има малко олио и масло, запържете леко лука, добавете морковите и магданоза и овкусете със сол и пипер. След няколко минути добавете картофите и зеленчуковия бульон. Поръсете с подправки и няколко листа мента и оставете зеленчуците да се задушат, докато картофите се сготвят добре. Веднага след това добавете граха (без да го размразявате предварително). Оставете всички зеленчуци да се варят още 7 минути и след това добавете заквасената сметана и пасирайте с блендер, докато не се получи кремообразна смес.

  • Стъпка 3

    Изсипете нарязаното на ленти прошуто в загрята мазнина и го сотирайте, докато стане златисто на цвят. Извадете лентите прошуто и ги разположете върху лист готварска хартия, за да се отече мазнината. Сипете супата от грах в чиния или купа и след украсете със запеченото прошуто и кълнове от репички.