Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Крем супа от грах с крокети от прошуто

Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на ситно лука, нарежете на кубчета месото и картофите, нарежете на ситно магданоза и накрая нарежете или накъсайте на ленти прошутото.

  • В тенджера, да дъното на която има малко олио и масло, запържете леко лука, добавете морковите и магданоза и овкусете със сол и пипер. След няколко минути добавете картофите и зеленчуковия бульон. Поръсете с подправки и няколко листа мента и оставете зеленчуците да се задушат, докато картофите се сготвят добре. Веднага след това добавете граха (без да го размразявате предварително). Оставете всички зеленчуци да се варят още 7 минути и след това добавете заквасената сметана и пасирайте с блендер, докато не се получи кремообразна смес.

  • Изсипете нарязаното на ленти прошуто в загрята мазнина и го сотирайте, докато стане златисто на цвят. Извадете лентите прошуто и ги разположете върху лист готварска хартия, за да се отече мазнината. Сипете супата от грах в чиния или купа и след украсете със запеченото прошуто и кълнове от репички.

Рецепти, които може да ви интересуват

Крем супа от грах с крокети от прошуто
2 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/zelen-grakh">1 пакет (400 г) Зелен грах Bonduelle</a></p>
  • <p>4-5 парчета прошуто крудо</p>
  • <p>3 моркова</p>
  • <p>5 картофа</p>
  • <p>1 лук</p>
  • <p>2 стръка пащърнак</p>
  • <p>&frac12; чаша заквасена сметана</p>
  • <p>2 чаши зеленчуков бульон</p>
  • <p>2 с.л. масло</p>
  • <p>4-5 с.л. зехтин</p>
  • <p>10 листенца мента</p>
  • <p>кълнове от репичка за декорация</p>
  • <p>подправки</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на ситно лука, нарежете на кубчета месото и картофите, нарежете на ситно магданоза и накрая нарежете или накъсайте на ленти прошутото.

  • Стъпка 2

    В тенджера, да дъното на която има малко олио и масло, запържете леко лука, добавете морковите и магданоза и овкусете със сол и пипер. След няколко минути добавете картофите и зеленчуковия бульон. Поръсете с подправки и няколко листа мента и оставете зеленчуците да се задушат, докато картофите се сготвят добре. Веднага след това добавете граха (без да го размразявате предварително). Оставете всички зеленчуци да се варят още 7 минути и след това добавете заквасената сметана и пасирайте с блендер, докато не се получи кремообразна смес.

  • Стъпка 3

    Изсипете нарязаното на ленти прошуто в загрята мазнина и го сотирайте, докато стане златисто на цвят. Извадете лентите прошуто и ги разположете върху лист готварска хартия, за да се отече мазнината. Сипете супата от грах в чиния или купа и след украсете със запеченото прошуто и кълнове от репички.