Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Хрупкав шаран със зеленчуков бульон върху царевична питка

Научете се как да готвите шаран по различен начин. Прочетете повече и почнете да готвите по нов начин. Вкусът ще изненада вас и семейството ви.

Стъпки на приготвяне

  • Почистете филето от риба (махнете кожата), нарежете на 4 равни парчета. Проверете дали по филето няма големи кости и ако има ги отстранете. Направете няколко повърхностни разреза по външната страна на филетата от риба. Добавете около 1 чаена лъжичка сол. Смесете солта с червен и черен пипер и оваляйте рибата в сместа. Запържете точно преди да поднесете, като дотогава просто оставите ястието настрана.

  • За царевичната питка, разбийте яйцата в купа, заедно със сол, фино нарязан магданоз и смачкан чесън. Добавете царевицата заедно със соса и смесете с брашното. Загрейте половината от олиото в тефлонов тиган, добавете една четвърт от тестото и го разстелете с дебелина, колкото един пръст. Печете на среден огън за около 2 минути и после обърнете и запържете от другата страна.

  • За бульона, нарежете лука на малки кубчета по 1 см, а чушките и доматите на по 2 см. Нарежете пушения бекон на малки кубчета и леко ги запържете в голям тиган с горещо олио за около 30 секунди. Добавете лука и чушките и запържете за още 2-3 минути като разклащате тигана. Добавете щипка сол, червен пипер и смачкания чесън, лютия пипер и накрая домата. Запържете за още 2-3 минути, като внимавате всички зеленчуци да останат хрупкави.

  • Докато приготвяте бульона, запържете рибата в олио за около 4 минути на всяка страна. Извадете я и я оставете да попива върху хартиена кърпа.

  • Затоплете царевичната питка малко преди да я сервирате, ако има нужда. Залейте я с бульона и сложете запърженото филе от шаран най-отгоре.

Рецепти, които може да ви интересуват

Хрупкав шаран със зеленчуков бульон върху царевична питка
4 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 1 консерва (340 г) Супер сладка царевица Bonduelle
  • сол
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. галета
  • ½ ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. млян черен пипер
  • олио
  • 1 глава червен лук
  • 3 големи чушки
  • 3 твърди домата
  • 50 г пушен бекон
  • 2 с.л. олио
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. червен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 2 яйца
  • ½ ч.л. сол
  • 1 връзка магданоз
  • 1 смачкана скилидка чесън
  • 600-700 г филе от шаран
  • около 4 с.л. брашно
  • 2-3 с.л. олио
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Почистете филето от риба (махнете кожата), нарежете на 4 равни парчета. Проверете дали по филето няма големи кости и ако има ги отстранете. Направете няколко повърхностни разреза по външната страна на филетата от риба. Добавете около 1 чаена лъжичка сол. Смесете солта с червен и черен пипер и оваляйте рибата в сместа. Запържете точно преди да поднесете, като дотогава просто оставите ястието настрана.

  • Стъпка 2

    За царевичната питка, разбийте яйцата в купа, заедно със сол, фино нарязан магданоз и смачкан чесън. Добавете царевицата заедно със соса и смесете с брашното. Загрейте половината от олиото в тефлонов тиган, добавете една четвърт от тестото и го разстелете с дебелина, колкото един пръст. Печете на среден огън за около 2 минути и после обърнете и запържете от другата страна.

  • Стъпка 3

    За бульона, нарежете лука на малки кубчета по 1 см, а чушките и доматите на по 2 см. Нарежете пушения бекон на малки кубчета и леко ги запържете в голям тиган с горещо олио за около 30 секунди. Добавете лука и чушките и запържете за още 2-3 минути като разклащате тигана. Добавете щипка сол, червен пипер и смачкания чесън, лютия пипер и накрая домата. Запържете за още 2-3 минути, като внимавате всички зеленчуци да останат хрупкави.

  • Стъпка 4

    Докато приготвяте бульона, запържете рибата в олио за около 4 минути на всяка страна. Извадете я и я оставете да попива върху хартиена кърпа.

  • Стъпка 5

    Затоплете царевичната питка малко преди да я сервирате, ако има нужда. Залейте я с бульона и сложете запърженото филе от шаран най-отгоре.