Стъпки на приготвяне
-
Почистете филето от риба (махнете кожата), нарежете на 4 равни парчета. Проверете дали по филето няма големи кости и ако има ги отстранете. Направете няколко повърхностни разреза по външната страна на филетата от риба. Добавете около 1 чаена лъжичка сол. Смесете солта с червен и черен пипер и оваляйте рибата в сместа. Запържете точно преди да поднесете, като дотогава просто оставите ястието настрана.
-
За царевичната питка, разбийте яйцата в купа, заедно със сол, фино нарязан магданоз и смачкан чесън. Добавете царевицата заедно със соса и смесете с брашното. Загрейте половината от олиото в тефлонов тиган, добавете една четвърт от тестото и го разстелете с дебелина, колкото един пръст. Печете на среден огън за около 2 минути и после обърнете и запържете от другата страна.
-
За бульона, нарежете лука на малки кубчета по 1 см, а чушките и доматите на по 2 см. Нарежете пушения бекон на малки кубчета и леко ги запържете в голям тиган с горещо олио за около 30 секунди. Добавете лука и чушките и запържете за още 2-3 минути като разклащате тигана. Добавете щипка сол, червен пипер и смачкания чесън, лютия пипер и накрая домата. Запържете за още 2-3 минути, като внимавате всички зеленчуци да останат хрупкави.
-
Докато приготвяте бульона, запържете рибата в олио за около 4 минути на всяка страна. Извадете я и я оставете да попива върху хартиена кърпа.
-
Затоплете царевичната питка малко преди да я сервирате, ако има нужда. Залейте я с бульона и сложете запърженото филе от шаран най-отгоре.