Стъпка 1
Започваме с подготвянето на шарана. Ако сте закупили цяла риба, трябва много старателно да почистите вътрешностите, а също и люспите. След това филетираме, а после разрязваме получените две филета на 4 еднакви парчета (ако шаранът е по-голям, може и на 6 еднакви филета).
Филетата трябва да са хубаво обезкостени, така че проверяваме още веднъж дали не са останали малки или големи кости по тях.
Стъпка 2
Време е да смесим подправките, с които ще овкусим рибата, а именно сол, червен и черен пипер. Хубаво овалваме филетата в сместа, след което оставяме всяко от тях да постои между подправките за около 20 мин.
Стъпка 3
Разпределете по равно върху парчетата месо и след това увийте всяко парче в 2 резена бекон. Закрепете с безопасна игла или клечка за зъби, за да запазите формата.
Стъпка 4
В малка касерола или тенджера загряваме вода на котлона. Изсипваме измития ориз; температурата на котлона трябва да е умерена, а водата да е на 1 пръст над ориза.
Стъпка 5
Следва приготвянето на любимата сладка царевица!
Вземаме една люта чушка и я нарязваме на шайби. Главата лук и чесъна наситняваме. За тук също ще използваме джинджифил, като отново се нуждаем от 23 тънко нарязани слайса.
Стъпка 6
Вземаме ориза, който приготвихме няколко стъпки погоре и гарнитурата с царевица. Смесваме двете гарнитури в поголям съд, като разбъркваме внимателно, така че да ги смачкаме.
В подходяща чиния добавяме 1 филе пържен шаран и смесената гарнитура от ориз и царевица.
Сервираме!