Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Хачапури (Грузински чийзкейк)

Всъщност няма “Supra” (грузински празник) без тази популярна и вкусна перла на грузинската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Сложете брашното и солта в средна купа и ги смесете с маслото, за да получите груба смес.
  • Вземете 1 яйце и го разбъркайте с киселото мляко; добавете към сместа с брашното.  
  • Омесете тестото като топка и го оставете за един час.
  • Настъргайте сиренето на едро и го смесете с едно яйце.
  • Разточете тестото докато стане с дебелина 1 см и 50 см в диаметър.  
  • Сложете сместа със сиренето в центъра и разнесете в централната част на тестото. Сгънете другата част, за да го прихлупите, като запечатвате краищата.
  • Поставете върху загрят и намазнен тиган или хартия за печене и намажете повърхността с жълтък.
  • Печете 35-40 минути, докато получите златисто кафяв цвят.

Рецепти, които може да ви интересуват

Хачапури (Грузински чийзкейк)
1 човек над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • Неизбелено бяло брашно – 2 чаши
  • Сол - ½ чаени лъжици
  • Студено масло – 12 супени лъжици
  • Яйца – 2-3 броя
  • Кисело мляко - ¼ чаша
  • Сирене Muenster и Havarti – 1- ¼ паунда (смесени)
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сложете брашното и солта в средна купа и ги смесете с маслото, за да получите груба смес.

  • Стъпка 2

    Вземете 1 яйце и го разбъркайте с киселото мляко; добавете към сместа с брашното.  

  • Стъпка 3

    Омесете тестото като топка и го оставете за един час.

  • Стъпка 4

    Настъргайте сиренето на едро и го смесете с едно яйце.

  • Стъпка 5

    Разточете тестото докато стане с дебелина 1 см и 50 см в диаметър.  

  • Стъпка 6

    Сложете сместа със сиренето в центъра и разнесете в централната част на тестото. Сгънете другата част, за да го прихлупите, като запечатвате краищата.

  • Стъпка 7

    Поставете върху загрят и намазнен тиган или хартия за печене и намажете повърхността с жълтък.

  • Стъпка 8

    Печете 35-40 минути, докато получите златисто кафяв цвят.