Стъпки на приготвяне
-
Сложете брашното и солта в средна купа и ги смесете с маслото, за да получите груба смес.
-
Вземете 1 яйце и го разбъркайте с киселото мляко; добавете към сместа с брашното.
-
Омесете тестото като топка и го оставете за един час.
-
Настъргайте сиренето на едро и го смесете с едно яйце.
-
Разточете тестото докато стане с дебелина 1 см и 50 см в диаметър.
-
Сложете сместа със сиренето в центъра и разнесете в централната част на тестото. Сгънете другата част, за да го прихлупите, като запечатвате краищата.
-
Поставете върху загрят и намазнен тиган или хартия за печене и намажете повърхността с жълтък.
-
Печете 35-40 минути, докато получите златисто кафяв цвят.