Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Кейк със зеленчуци

Вегетариански кейк със зеленчуци и сирене

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете жълтата и червената чушка и патладжана на кубчета, а пресния лук, чесъна и магданоза на ситно. Настържете сиренето, чесъна и пармезана.

  • Сложете в тиган с малко зехтин чесъна и го запържете за 6-7 минути. След това добавете нарязаните зеленчуци и граха Bonduelle. Подправете със сол, пипер и розмарин.

  • За тестото разбийте яйцата заедно с млякото, добавете пресятото брашно с бакпулвера, солта и пипера. Добавете сиренето, пармезана и настъргания чедър. Накрая добавете към сместа подправените зеленчуци и магданоза. Разбъркайте леко и изсипете сместа в тава. Оставете във фурната при 180°C за 3 минути. Може да поднесете със салата валериана.

Рецепти, които може да ви интересуват

Кейк със зеленчуци
10 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 200 г (1/2 пакет) грах Bonduelle
  • 300 г брашно
  • 200 мл мляко
  • 100 г сирене
  • 50 г пармезан
  • 30 г сирене чедър
  • 6 яйца
  • 1/2 патладжан
  • 1/2 червена чушка
  • 1/2 жълта чушка
  • 2 бр. пресен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 бакпулвер
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.л. розмарин
  • 1 шепа салата валериана
  • 4 с.л. зехтин
  • сол, пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете жълтата и червената чушка и патладжана на кубчета, а пресния лук, чесъна и магданоза на ситно. Настържете сиренето, чесъна и пармезана.

  • Стъпка 2

    Сложете в тиган с малко зехтин чесъна и го запържете за 6-7 минути. След това добавете нарязаните зеленчуци и граха Bonduelle. Подправете със сол, пипер и розмарин.

  • Стъпка 3

    За тестото разбийте яйцата заедно с млякото, добавете пресятото брашно с бакпулвера, солта и пипера. Добавете сиренето, пармезана и настъргания чедър. Накрая добавете към сместа подправените зеленчуци и магданоза. Разбъркайте леко и изсипете сместа в тава. Оставете във фурната при 180°C за 3 минути. Може да поднесете със салата валериана.