Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Кейк със сладка царевица

Пухкав, сочен и вкусен кейк с царевица, който ще ви достави истинска наслада

Стъпки на приготвяне

  • Разбийте яйцата със захарта докато станат на пяна, като използвате миксер. Постепенно добавете олиото като разбърквате постоянно. Добавете и ванилената захар, ванилията, солта и киселото мляко.

  • След това добавете постепенно царевичното брашно, пресятото брашно заедно с бакпулвера и разбъркайте старателно. Накрая добавете зърната царевица, които са предварително отцедени, и обеления лимон.

  • Намажете стъклена купа с малко масло и брашно и изсипете цялата смес. Сложете я във фурната за 40-50 минути на 160°C. Украсете кейка с пудра захар и нар.

Рецепти, които може да ви интересуват

Кейк със сладка царевица
10 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/sladka-tsarevitsa-na-zrna-vakuumirana-super-sladka-i-khrupkava-gold target=_blank rel=noopener>150 г супер сладка царевица Bonduelle</a></p>
  • <p>4 яйца</p>
  • <p>2 чаши (450 г) пълномаслено кисело мляко</p>
  • <p>1 чаша (200 г) захар</p>
  • <p>1 чаша (200 г) царевично брашно</p>
  • <p>1 чаша (150 г) брашно</p>
  • <p>1 чаша (240 г) слънчогледово олио</p>
  • <p>1/2 нар</p>
  • <p>лимонена кора</p>
  • <p>1 шушулка ванилия</p>
  • <p>2 пакетчета ванилена захар</p>
  • <p>3 с.л. пудра захар</p>
  • <p>1 пакетче сода</p>
  • <p>малко масло</p>
  • <p>сол</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Разбийте яйцата със захарта докато станат на пяна, като използвате миксер. Постепенно добавете олиото като разбърквате постоянно. Добавете и ванилената захар, ванилията, солта и киселото мляко.

  • Стъпка 2

    След това добавете постепенно царевичното брашно, пресятото брашно заедно с бакпулвера и разбъркайте старателно. Накрая добавете зърната царевица, които са предварително отцедени, и обеления лимон.

  • Стъпка 3

    Намажете стъклена купа с малко масло и брашно и изсипете цялата смес. Сложете я във фурната за 40-50 минути на 160°C. Украсете кейка с пудра захар и нар.