Стъпки на приготвяне
-
Сварете картофите необелени с ким за около 25-30 минути.
-
Нарежете лука на малки кубчета.
-
Сварете картофите, обелете ги, нарежете на филийки, а след това поръсете с лука.
-
Сварете бульона с половината оцет и веднага – докато е горещ полейте с него картофите.
-
Всичко подправете на вкус със сол и пипер, а след това деликатно разбъркайте и оставете за 30 минути.
-
Може да излеете част от бульона, с който са полети картофите.
-
Запържете бекона на тиган, нарежете на малки парчета и го добавете към салатата.
-
Останалия оцет разбийте с олиото на кремовидна маса, добавете половината нарязан див лук и с тази маса полейте салатата.
-
С останалия див лук поръсете салатата преди сервиране.