Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Картофени кюфтета с царевица и риба тон

Лек пролетен обяд със страхотен вкус

Стъпки на приготвяне

  • Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте, след което добавете към тях ситно нарязания лук, солта и 1 яйце.

  • Разбъркайте добре и добавете рибата тон, царевицата Bonduelle и ситно нарязания магданоз.

  • Разбъркайте 2 яйца в една купичка, а в друга сложете брашното.

  • Оформете кюфтенца и последователно ги топнете в купата с яйцата, в купата с брашното и накрая пак в купата с яйцата. Изпържете в тиган със силно загрята мазнина.

Рецепти, които може да ви интересуват

Картофени кюфтета с царевица и риба тон
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/sladka-tsarevitsa-na-zrna-vakuumirana-super-sladka-i-khrupkava-gold target=_blank rel=noopener>1/2 консерва сладка царевица Bonduelle Gold</a></p>
  • <p>1/2 кг сварени картофи</p>
  • <p>1 глава лук</p>
  • <p>1 ч.л. сол</p>
  • <p>1 яйце</p>
  • <p>100 г риба тон</p>
  • <p>1/2 връзка магданоз</p>
  • <p>2 яйца</p>
  • <p>2 с.л. брашно</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте, след което добавете към тях ситно нарязания лук, солта и 1 яйце.

  • Стъпка 2

    Разбъркайте добре и добавете рибата тон, царевицата Bonduelle и ситно нарязания магданоз.

  • Стъпка 3

    Разбъркайте 2 яйца в една купичка, а в друга сложете брашното.

  • Стъпка 4

    Оформете кюфтенца и последователно ги топнете в купата с яйцата, в купата с брашното и накрая пак в купата с яйцата. Изпържете в тиган със силно загрята мазнина.