Стъпки на приготвяне
-
Залейте боба със студена вода и го оставете накиснат за 4 часа.
-
Завържете подправките с дълго парче бяла връзка като букет гарни.
-
В тиган леко запържете със зехтин, нарязания на малки парчета морков, лук и целината с букет гарни.
-
Отцедете боба и залейте отново с чиста студена вода, така, че да бъде 5-8 см под повърхността на водата. Оставете го да заври, варете 10 мин. на среден котлон, а след това намалете котлона и варете 2-3 часа, докато боба омекне.
-
Бобът се посолява, когато вече е омекнал. Добавете запържените зеленчуци с бекона, подправете с риган и кимион. Долейте шерито и сока от лимона, добавете доматите. Посолете на вкус и подправете с прясно смлян пипер.
-
Оставете супата да заври, намалете котлона и варете още около 30 минути. Намачкайте с лъжица по стената на тенджерата няколко зърна боб за да сгъстят супата.
-
Нарежете на малки парчета авокадото и пресния лук, нарежете колеандъра и чушката чили.