Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Карибска бобена супа

Рецепта за бобена супа, ястие от карибската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Залейте боба със студена вода и го оставете накиснат за 4 часа.
  • Завържете подправките с дълго парче бяла връзка като букет гарни.
  • В тиган леко запържете със зехтин, нарязания на малки парчета морков, лук и целината с букет гарни.
  • Отцедете боба и залейте отново с чиста студена вода, така, че да бъде 5-8 см под повърхността на водата. Оставете го да заври, варете 10 мин. на среден котлон, а след това намалете котлона и варете 2-3 часа, докато боба омекне.
  • Бобът се посолява, когато вече е омекнал. Добавете запържените зеленчуци с бекона, подправете с риган и кимион. Долейте шерито и сока от лимона, добавете доматите. Посолете на вкус и подправете с прясно смлян пипер.
  • Оставете супата да заври, намалете котлона и варете още около 30 минути. Намачкайте с лъжица по стената на тенджерата няколко зърна боб за да сгъстят супата.
  • Нарежете на малки парчета авокадото и пресния лук, нарежете колеандъра и чушката чили.

Рецепти, които може да ви интересуват

Карибска бобена супа
4 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 500 г Червен боб Bonduelle
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 2 листа на целина
  • 3 дебели парчета бекон
  • 1 лъжица сушен риган
  • 1 пълна лъжица кимион
  • 1 малка чаша сухо шери
  • 2 консерви домати на парчета
  • Сок от ½ лимон
  • Сол
  • Пипер
  • 1 авокадо
  • Пресен лук
  • Пресен колеандър
  • Прясна люта чушка чили
  • 1 зелен лимон
  • 1 дафинов лист
  • 2 стръка магданоз
  • 2 стръка мащерка
  • 1 стрък розмарин
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Залейте боба със студена вода и го оставете накиснат за 4 часа.

  • Стъпка 2

    Завържете подправките с дълго парче бяла връзка като букет гарни.

  • Стъпка 3

    В тиган леко запържете със зехтин, нарязания на малки парчета морков, лук и целината с букет гарни.

  • Стъпка 4

    Отцедете боба и залейте отново с чиста студена вода, така, че да бъде 5-8 см под повърхността на водата. Оставете го да заври, варете 10 мин. на среден котлон, а след това намалете котлона и варете 2-3 часа, докато боба омекне.

  • Стъпка 5

    Бобът се посолява, когато вече е омекнал. Добавете запържените зеленчуци с бекона, подправете с риган и кимион. Долейте шерито и сока от лимона, добавете доматите. Посолете на вкус и подправете с прясно смлян пипер.

  • Стъпка 6

    Оставете супата да заври, намалете котлона и варете още около 30 минути. Намачкайте с лъжица по стената на тенджерата няколко зърна боб за да сгъстят супата.

  • Стъпка 7

    Нарежете на малки парчета авокадото и пресния лук, нарежете колеандъра и чушката чили.