Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Käsekuchen - чийзкейк, кекс от извара

Най-старата рецепта за чийзкейк в немските източници датира от 1598 година, когато Анна Вецкер за пръв път го е записала в книгата с рецепти. А 100 години по-късно в Нюрнбергската Книга за Рецепти са припомнени няколко начина за приготвяне на чийзкейк. Основата съставка винаги е сиренето, към което се добавя захар, яйца и мляко, след което получената смес се запича. Много често към чийзкейка се добавят плодове: малини, къпини, вишни, червено и черно френско грозде, боровинки; плодове: ябълки, сливи, портокали, стафиди, бадеми и т.н. Рецепта за чийзкейк - Käsekuchen – много известен десерт не само в Германия.

Стъпки на приготвяне

  • Коричка (блат):
  • В голяма купа смесете всички съставки; добавяйки маслото бъркайте докато стане еднородна смес.
  • Разделете тестото на 2 равни части.
  • С първата половина залейте дъното на тигана (23 см диаметър), а с другата половина покрийте ръба на тигана.
  • Може също така да се опитате да го направите с ръце.
  • Охладете преди напълване.
  • Чийзкейк:
  • Загрейте фурната до 190°C.
  • Прецедете изварата през сито.
  • Смесете царевичната скорбяла със содата за печене.
  • В голяма купа смесете изварата, захарта, яйцата, лимоновата коричка и ванилията.
  • Разбийте до гладка консистенция.
  • Добавете сместа от царевичната скорбяла и содата за печене.
  • Изсипете заквасената сметана, добавете стафидите и разбъркайте.
  • Излейте приготвената смес върху коричката (блата) и печете около час.
  • Средата трябва да бъде мека.
  • Изключете фурната и оставете вратата отворена.
  • Оставете сладкиша да изстине до стайна температура.

Рецепти, които може да ви интересуват

Käsekuchen - чийзкейк, кекс от извара
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 2 чаши пресято брашно
  • 4 лъжици масло (не маргарин)
  • 1/2 чаши захар
  • 5 големи яйца
  • 1 лъжичка бакпулвер
  • 3 чаши извара
  • 1/2 чаша царевична скорбяла
  • 1 лъжичка сода за печене
  • 1 чаша захар
  • 1/2 лъжичка рендосана лимонова кора
  • 1/2 лъжичка ванилов екстракт
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 1 чаша стафиди
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Коричка (блат):

  • Стъпка 2

    В голяма купа смесете всички съставки; добавяйки маслото бъркайте докато стане еднородна смес.

  • Стъпка 3

    Разделете тестото на 2 равни части.

  • Стъпка 4

    С първата половина залейте дъното на тигана (23 см диаметър), а с другата половина покрийте ръба на тигана.

  • Стъпка 5

    Може също така да се опитате да го направите с ръце.

  • Стъпка 6

    Охладете преди напълване.

  • Стъпка 7

    Чийзкейк:

  • Стъпка 8

    Загрейте фурната до 190°C.

  • Стъпка 9

    Прецедете изварата през сито.

  • Стъпка 10

    Смесете царевичната скорбяла със содата за печене.

  • Стъпка 11

    В голяма купа смесете изварата, захарта, яйцата, лимоновата коричка и ванилията.

  • Стъпка 12

    Разбийте до гладка консистенция.

  • Стъпка 13

    Добавете сместа от царевичната скорбяла и содата за печене.

  • Стъпка 14

    Изсипете заквасената сметана, добавете стафидите и разбъркайте.

  • Стъпка 15

    Излейте приготвената смес върху коричката (блата) и печете около час.

  • Стъпка 16

    Средата трябва да бъде мека.

  • Стъпка 17

    Изключете фурната и оставете вратата отворена.

  • Стъпка 18

    Оставете сладкиша да изстине до стайна температура.