Стъпки на приготвяне
-
Коричка (блат):
-
В голяма купа смесете всички съставки; добавяйки маслото бъркайте докато стане еднородна смес.
-
Разделете тестото на 2 равни части.
-
С първата половина залейте дъното на тигана (23 см диаметър), а с другата половина покрийте ръба на тигана.
-
Може също така да се опитате да го направите с ръце.
-
Охладете преди напълване.
-
Чийзкейк:
-
Загрейте фурната до 190°C.
-
Прецедете изварата през сито.
-
Смесете царевичната скорбяла със содата за печене.
-
В голяма купа смесете изварата, захарта, яйцата, лимоновата коричка и ванилията.
-
Разбийте до гладка консистенция.
-
Добавете сместа от царевичната скорбяла и содата за печене.
-
Изсипете заквасената сметана, добавете стафидите и разбъркайте.
-
Излейте приготвената смес върху коричката (блата) и печете около час.
-
Средата трябва да бъде мека.
-
Изключете фурната и оставете вратата отворена.
-
Оставете сладкиша да изстине до стайна температура.