Pinterest

Gulab Jamun – индийски десерт

Gulab Jamun – известни в Индия сладкиши, това са пържени топки в захарен сироп. Този десерт ще бъде невероятен за почерпка на Вашите приятели.
Лесни
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 чаши мляко на прах

1 лъжица брашно

½ чаша мляко

1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)

Маргарин за пържене

2 чаши вода

2 чаши захар

1 лъжичка розова вода

2 зърна кардамон
Съставки за 4човек/души
2 чаши мляко на прах

1 лъжица брашно

½ чаша мляко

1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)

Маргарин за пържене

2 чаши вода

2 чаши захар

1 лъжичка розова вода

2 зърна кардамон
  1. Стъпка 1
    Разбъркайте внимателно брашното с млякото на прах. Загрейте прясното мляко и прибавете маслото. Излейте млякото в брашното и омесете тесто.
  2. Стъпка 2
    От тестото направете 25 малки топки и ги поставете на чиния намазана с масло.
  3. Стъпка 3
    Разтопете в тигана масло (ghee), загрейте и поставете едно топче за проба, която трябва да падне на дъното и след време да изплува. Когато топчето придобие кафяв цвят, може да я извадите.
  4. Стъпка 4
    Сироп: намачкайте зърната кардамон, изсипете ги в тенджера, добавете захарта и водата. Оставете ги да заврат и варете 5 минути. Свалете я от котлона и добавете розовата вода.
  5. Стъпка 5
    Потопете  в сиропа топчетата gulab jamun и ги оставете в него за няколко часа.

Съвет за готвене, заглавие

Най-добре да сервирате gulab jamun топли, плуващи в сиропа.