Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Gulab Jamun – индийски десерт

Gulab Jamun – известни в Индия сладкиши, това са пържени топки в захарен сироп. Този десерт ще бъде невероятен за почерпка на Вашите приятели.

Стъпки на приготвяне

  • Разбъркайте внимателно брашното с млякото на прах. Загрейте прясното мляко и прибавете маслото. Излейте млякото в брашното и омесете тесто.
  • От тестото направете 25 малки топки и ги поставете на чиния намазана с масло.
  • Разтопете в тигана масло (ghee), загрейте и поставете едно топче за проба, която трябва да падне на дъното и след време да изплува. Когато топчето придобие кафяв цвят, може да я извадите.
  • Сироп: намачкайте зърната кардамон, изсипете ги в тенджера, добавете захарта и водата. Оставете ги да заврат и варете 5 минути. Свалете я от котлона и добавете розовата вода.
  • Потопете  в сиропа топчетата gulab jamun и ги оставете в него за няколко часа.

Рецепти, които може да ви интересуват

Gulab Jamun – индийски десерт
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 2 чаши мляко на прах
  • 1 лъжица брашно
  • ½ чаша мляко
  • 1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)
  • Маргарин за пържене
  • 2 чаши вода
  • 2 чаши захар
  • 1 лъжичка розова вода
  • 2 зърна кардамон
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Разбъркайте внимателно брашното с млякото на прах. Загрейте прясното мляко и прибавете маслото. Излейте млякото в брашното и омесете тесто.

  • Стъпка 2

    От тестото направете 25 малки топки и ги поставете на чиния намазана с масло.

  • Стъпка 3

    Разтопете в тигана масло (ghee), загрейте и поставете едно топче за проба, която трябва да падне на дъното и след време да изплува. Когато топчето придобие кафяв цвят, може да я извадите.

  • Стъпка 4

    Сироп: намачкайте зърната кардамон, изсипете ги в тенджера, добавете захарта и водата. Оставете ги да заврат и варете 5 минути. Свалете я от котлона и добавете розовата вода.

  • Стъпка 5

    Потопете  в сиропа топчетата gulab jamun и ги оставете в него за няколко часа.