Gulab Jamun – индийски десерт
Gulab Jamun – известни в Индия сладкиши, това са пържени топки в захарен сироп. Този десерт ще бъде невероятен за почерпка на Вашите приятели.
Лесни
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 чаши мляко на прах
1 лъжица брашно
½ чаша мляко
1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)
Маргарин за пържене
2 чаши вода
2 чаши захар
1 лъжичка розова вода
2 зърна кардамон
1 лъжица брашно
½ чаша мляко
1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)
Маргарин за пържене
2 чаши вода
2 чаши захар
1 лъжичка розова вода
2 зърна кардамон
Съставки за 4човек/души
2 чаши мляко на прах
1 лъжица брашно
½ чаша мляко
1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)
Маргарин за пържене
2 чаши вода
2 чаши захар
1 лъжичка розова вода
2 зърна кардамон
1 лъжица брашно
½ чаша мляко
1 лъжичка индийско краве масло за готвене (ghee)
Маргарин за пържене
2 чаши вода
2 чаши захар
1 лъжичка розова вода
2 зърна кардамон
- Стъпка 1Разбъркайте внимателно брашното с млякото на прах. Загрейте прясното мляко и прибавете маслото. Излейте млякото в брашното и омесете тесто.
- Стъпка 2От тестото направете 25 малки топки и ги поставете на чиния намазана с масло.
- Стъпка 3Разтопете в тигана масло (ghee), загрейте и поставете едно топче за проба, която трябва да падне на дъното и след време да изплува. Когато топчето придобие кафяв цвят, може да я извадите.
- Стъпка 4Сироп: намачкайте зърната кардамон, изсипете ги в тенджера, добавете захарта и водата. Оставете ги да заврат и варете 5 минути. Свалете я от котлона и добавете розовата вода.
- Стъпка 5Потопете в сиропа топчетата gulab jamun и ги оставете в него за няколко часа.
Съвет за готвене, заглавие
Най-добре да сервирате gulab jamun топли, плуващи в сиропа.
Открийте също...