Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Гриловани скариди с царевично пюре

Вкусна рецепта.

Стъпки на приготвяне

  • Сокът на половин лимон се добавя към зехтин с намачкан чесън и мащерка.

  • Отделно вземете напоени във вода бамбукови пръчици и нардете скариди и четвърт резени лимон. Шишчетата се мариноват за 20 минути в горе-споменатата смес.

  • Сложете съдържанието на 2 консерви сладка и хрупкава царевица Bonduelle Gold в блендер, добавете сметана и малко сол. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

  • Сложете шишчетата на горещ грил за няколко минути докато скаридите придобият златист цвят. Царевичната каша се затопля и може да се подправи с малко мащерка.

Рецепти, които може да ви интересуват

Гриловани скариди с царевично пюре
4 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 2 консерви (680 г) Сладка царевица на зърна Gold Bonduelle
  • Бамбукови пръчици, напоени във вода
  • 250 г бланширани скариди
  • 2 лимона
  • 200 мл зехтин
  • 1/2 лимонов сок
  • Мащерка
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 200 мл заквасена сметана
  • Сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сокът на половин лимон се добавя към зехтин с намачкан чесън и мащерка.

  • Стъпка 2

    Отделно вземете напоени във вода бамбукови пръчици и нардете скариди и четвърт резени лимон. Шишчетата се мариноват за 20 минути в горе-споменатата смес.

  • Стъпка 3

    Сложете съдържанието на 2 консерви сладка и хрупкава царевица Bonduelle Gold в блендер, добавете сметана и малко сол. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

  • Стъпка 4

    Сложете шишчетата на горещ грил за няколко минути докато скаридите придобият златист цвят. Царевичната каша се затопля и може да се подправи с малко мащерка.