Грах с пресен копър
Традиционно и много вкусно ястие
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (400г) сладък зелен грах Bonduelle
10 резенчета бекон
10 чери доматчета
2 моркова
1 червен лук
250 г домати на кубчета в сос
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен копър
кълнове от грах
мазнина
сол
пипер
10 резенчета бекон
10 чери доматчета
2 моркова
1 червен лук
250 г домати на кубчета в сос
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен копър
кълнове от грах
мазнина
сол
пипер
Съставки за 2човек/души
1 консерва (400г) сладък зелен грах Bonduelle
10 резенчета бекон
10 чери доматчета
2 моркова
1 червен лук
250 г домати на кубчета в сос
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен копър
кълнове от грах
мазнина
сол
пипер
10 резенчета бекон
10 чери доматчета
2 моркова
1 червен лук
250 г домати на кубчета в сос
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен копър
кълнове от грах
мазнина
сол
пипер
- Стъпка 1Нарежете съставките: червения лук и копъра - на ситно, настържете морковите, нарежете на ивици бекона и чери доматите на половинки.
- Стъпка 2Сложете бекона в тиган, добавете нарязания лук и настърганите моркови. Когато бекона стане леко хрупкав, добавете бульона, а после и граха. Подправете със сол и пипер. Оставете да поври за 10 минути и добаветедоматения сос.
- Стъпка 3След още 10 минути, добавете чери доматчетата и пресния копър. Оставете течността да се редуцира колкото е необходимо и докато грахът се сготви напълно. Украсете с кълновете.
Открийте също...