Pinterest

Грах с пресен копър

Традиционно и много вкусно ястие
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (400г) сладък зелен грах Bonduelle

10 резенчета бекон

10 чери доматчета

2 моркова

1 червен лук

250 г домати на кубчета в сос

1 стрък пресен лук

1 стрък пресен копър

кълнове от грах

мазнина

сол

пипер
Съставки за 2човек/души
1 консерва (400г) сладък зелен грах Bonduelle

10 резенчета бекон

10 чери доматчета

2 моркова

1 червен лук

250 г домати на кубчета в сос

1 стрък пресен лук

1 стрък пресен копър

кълнове от грах

мазнина

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете съставките: червения лук и копъра - на ситно, настържете морковите, нарежете на ивици бекона и чери доматите на половинки.
  2. Стъпка 2
    Сложете бекона в тиган, добавете нарязания лук и настърганите моркови. Когато бекона стане леко хрупкав, добавете бульона, а после и граха. Подправете със сол и пипер. Оставете да поври за 10 минути и добаветедоматения сос.
  3. Стъпка 3
    След още 10 минути, добавете чери доматчетата и пресния копър. Оставете течността да се редуцира колкото е необходимо и докато грахът се сготви напълно. Украсете с кълновете.