Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Грах с пресен копър

Традиционно и много вкусно ястие

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете съставките: червения лук и копъра - на ситно, настържете морковите, нарежете на ивици бекона и чери доматите на половинки.

  • Сложете бекона в тиган, добавете нарязания лук и настърганите моркови. Когато бекона стане леко хрупкав, добавете бульона, а после и граха. Подправете със сол и пипер. Оставете да поври за 10 минути и добаветедоматения сос.

  • След още 10 минути, добавете чери доматчетата и пресния копър. Оставете течността да се редуцира колкото е необходимо и докато грахът се сготви напълно. Украсете с кълновете.

Рецепти, които може да ви интересуват

Грах с пресен копър
2 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 консерва (400г) сладък зелен грах Bonduelle
  • 10 резенчета бекон
  • 10 чери доматчета
  • 2 моркова
  • 1 червен лук
  • 250 г домати на кубчета в сос
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 стрък пресен копър
  • кълнове от грах
  • мазнина
  • сол
  • пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете съставките: червения лук и копъра - на ситно, настържете морковите, нарежете на ивици бекона и чери доматите на половинки.

  • Стъпка 2

    Сложете бекона в тиган, добавете нарязания лук и настърганите моркови. Когато бекона стане леко хрупкав, добавете бульона, а после и граха. Подправете със сол и пипер. Оставете да поври за 10 минути и добаветедоматения сос.

  • Стъпка 3

    След още 10 минути, добавете чери доматчетата и пресния копър. Оставете течността да се редуцира колкото е необходимо и докато грахът се сготви напълно. Украсете с кълновете.