Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина

Омлет Fu Yung – за неговото приготвяне се използва само белтъка от кокоши яйца, за да бъде вкусът по-деликатен, а ястието да се топи в устата. Този омлет е много популярен в Съединените Щати. Неговото наименование произлиза от красивото цвете лотос и в дословен превод означава „листа на бял лотос”.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете пилешкото месо на парчета, нарежете гъбите на тънки филийки, нарежете целината. Добавете кълновете и разбъркайте всичко заедно. Нарежете лука, загрейте олиото в уока, като първо леко запържете лука, а после добавите останалите съставки.

  • Пържете бъркайки, добавете сол и пипер. Оставете да изстине.

  • Разбийте яйцата и ги прибавете към изпърженото месо със зеленчуците. Разбъркайте всичко внимателно. Отново загрейте в уока олио и излейте готовата смес. Пържете движейки леко лопатката в едната и другата страна. Когато омлета се съедини, обърнете на другата страна, пържете докато не се зачервят краищата.

  • Сос: Оставете бульона в тенджера да заври, добавете соевия сос, виното и пипера. Изключете котлона. Разбъркайте брашното с водата и бавно налейте към бульона, постоянно бъркайки, докато соса се сгъсти. Добавете олиото и разбъркайте още веднъж.

  • Отново затоплете соса и разбъркайте, полейте с него омлета.

Рецепти, които може да ви интересуват

Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина
4 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • Омлет:
  • 6 яйца (само белтъка)
  • 200 г варени пилешки гърди
  • 200 г пресни бобови кълнове мунг
  • 100 г гъби
  • 100 г целина
  • 1 зелен лук
  • Сол
  • Пипер
  • Олио
  • Сос:
  • ½ чаша пилешки бульон
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. оризово вино
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 3 с.л. вода
  • 1 с.л. олио
  • Бял пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете пилешкото месо на парчета, нарежете гъбите на тънки филийки, нарежете целината. Добавете кълновете и разбъркайте всичко заедно. Нарежете лука, загрейте олиото в уока, като първо леко запържете лука, а после добавите останалите съставки.

  • Стъпка 2

    Пържете бъркайки, добавете сол и пипер. Оставете да изстине.

  • Стъпка 3

    Разбийте яйцата и ги прибавете към изпърженото месо със зеленчуците. Разбъркайте всичко внимателно. Отново загрейте в уока олио и излейте готовата смес. Пържете движейки леко лопатката в едната и другата страна. Когато омлета се съедини, обърнете на другата страна, пържете докато не се зачервят краищата.

  • Стъпка 4

    Сос: Оставете бульона в тенджера да заври, добавете соевия сос, виното и пипера. Изключете котлона. Разбъркайте брашното с водата и бавно налейте към бульона, постоянно бъркайки, докато соса се сгъсти. Добавете олиото и разбъркайте още веднъж.

  • Стъпка 5

    Отново затоплете соса и разбъркайте, полейте с него омлета.