Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Френска чеснова франзела

Франзелата – продълговатата питка е един от символите на Франция, а най-вече на Париж. Както Айфеловата кула, виното, баретата или сиренето са станали символ, въпреки че има много разновидности извън Франция. Франзелите са станали известни в много страни из света.

Стъпки на приготвяне

  • Разбийте хубаво маслото. След това добавете зехтина, нарязания чесън и сол на вкус. Всичко се разбива докато получите маса с еднородна консистенция.
  • Към така приготвената смес може да се добави нарязан магданоз и внимателно да ги объркате.
  • Сега може да разрежете франзелата на половина и всяка част да разрежете до края на 2-3 см филийки. След това трябва да намажете малко от чесновата паста върху филийките, а също така да намажете и повърхността на франзелата.
  • Така приготвената франзели трябва да се обвият отделно в алуминиево фолио, да се поставят във фурната и да се пекат при температура около 180° C за 10-12 минути.
  • След изваждане на франзелата от фурната трябва да отворите фолиото, обилно да ги поръсите с кашкавал, а след това да ги печете във фурната за около 5 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Френска чеснова франзела
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 2 франзели
  • 4 големи скилидки чесън
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • 2 с.л. нарязан босилек
  • 1 чаша настърган кашкавал Чедър, Пармезан или друг твърд кашкавал
  • 1 с.л. сол или по вкус
  • 6 с.л. масло
  • 6 с.л. зехтин
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Разбийте хубаво маслото. След това добавете зехтина, нарязания чесън и сол на вкус. Всичко се разбива докато получите маса с еднородна консистенция.

  • Стъпка 2

    Към така приготвената смес може да се добави нарязан магданоз и внимателно да ги объркате.

  • Стъпка 3

    Сега може да разрежете франзелата на половина и всяка част да разрежете до края на 2-3 см филийки. След това трябва да намажете малко от чесновата паста върху филийките, а също така да намажете и повърхността на франзелата.

  • Стъпка 4

    Така приготвената франзели трябва да се обвият отделно в алуминиево фолио, да се поставят във фурната и да се пекат при температура около 180° C за 10-12 минути.

  • Стъпка 5

    След изваждане на франзелата от фурната трябва да отворите фолиото, обилно да ги поръсите с кашкавал, а след това да ги печете във фурната за около 5 минути.