Стъпки на приготвяне
-
Разбийте хубаво маслото. След това добавете зехтина, нарязания чесън и сол на вкус. Всичко се разбива докато получите маса с еднородна консистенция.
-
Към така приготвената смес може да се добави нарязан магданоз и внимателно да ги объркате.
-
Сега може да разрежете франзелата на половина и всяка част да разрежете до края на 2-3 см филийки. След това трябва да намажете малко от чесновата паста върху филийките, а също така да намажете и повърхността на франзелата.
-
Така приготвената франзели трябва да се обвият отделно в алуминиево фолио, да се поставят във фурната и да се пекат при температура около 180° C за 10-12 минути.
-
След изваждане на франзелата от фурната трябва да отворите фолиото, обилно да ги поръсите с кашкавал, а след това да ги печете във фурната за около 5 минути.