Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Фейжоада – ястие от червен боб с парчета свинско месо

Фейжоада е едно от най-известните португалски ястия. В зависимост от региона, в който е приготвяна, получава различни вкусове. Нашата рецепта е родом от северния регион на страната.

Стъпки на приготвяне

  • Накиснете боба за 12 часа. След това го сварете във водата, в която е бил накиснат.
  • Извадете друга тенджера и сварете в нея месните съставки на ястието. След сваряване, нарежете месото на малки парчета, а наденицата на кръгчета.
  • В голяма тенджера, загрейте зехтина и запържете лука, до зачервяване.
  • Към това прибавете боба с половината вода, в която се е варил. След това добавете месото с другата половина вода, в която се е варил.
  • Следващата стъпка – подправете соса и добавете останалите съставки (дафиновия лист, чушките piri piri и зеления магданоз).
  • Всичко трябва да се вари до получаване на кремообразен сос.

Рецепти, които може да ви интересуват

Фейжоада – ястие от червен боб с парчета свинско месо
3 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 0,5 кг червен боб
  • 0,25 кг свински уши
  • 0,5 кг джолан
  • 0,5 португалска свинска наденица
  • 50 г salpicao
  • 50 г presunto
  • 5 мл зехтин
  • 0,5 лук
  • Зелен магданоз
  • 1 дафинов лист
  • 1 скилидка чесън
  • Бял пипер
  • Сладка чушка на прах
  • Сушени люти чушлета piri piri
  • Сол на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Накиснете боба за 12 часа. След това го сварете във водата, в която е бил накиснат.

  • Стъпка 2

    Извадете друга тенджера и сварете в нея месните съставки на ястието. След сваряване, нарежете месото на малки парчета, а наденицата на кръгчета.

  • Стъпка 3

    В голяма тенджера, загрейте зехтина и запържете лука, до зачервяване.

  • Стъпка 4

    Към това прибавете боба с половината вода, в която се е варил. След това добавете месото с другата половина вода, в която се е варил.

  • Стъпка 5

    Следващата стъпка – подправете соса и добавете останалите съставки (дафиновия лист, чушките piri piri и зеления магданоз).

  • Стъпка 6

    Всичко трябва да се вари до получаване на кремообразен сос.