Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Фалафел с цвекло

Внимание: нарязаното на парчета цвекло може да се замени с нарязано на кубчета цвекло

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на ситно лука и магданоза, нарежете на дълги парченца краставичките, а доматите на колелца. Изсипите изцедените цвекло и леблебия в блендър, добавете лука и магданоза, половината тахан и половината кимион, зеленчуковия бульон, сол и пипер на вкус.Разбъркайте едно яйце и добавете сместа от блендъра, като добавите след това останалите тахан и кимион, и галетата. Разбъркайте много добре. Ако е необходимо, добавете галета.

  • Оформете малки фалафелчета, след което ги овъргаляйте в сусама и ги запържете на добре загрято олио. После ги поставете на равна повърхност.

  • Пригответе соса с кисело мляко, за да овкусите фалафелите - добавете към киселото мляко тахан, сироп от агаве, сол и пипер на вкус.

  • Може да използвате питите директно, или да ги загреете за 3-4 мин. на фурна, за да ги направите по-хрупкави.

  • Поставете по дължина в средата на питата първо руколата, след това колелцата домат, киселите краставички, фалафелите с цвекло, гарнирайте със соса от кисело мляко и по желание добавете няколко филийки цвекло. За вкус поръсете всичко с малко редукция от басламико оцет.

Рецепти, които може да ви интересуват

Фалафел с цвекло
2 човека 15-30 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 500 гр червено цвекло Bonduelle
  • 4 бр. кисели краставички Bonduelle
  • 800 гр изкисната леблебия
  • 1 чаша кисело мляко
  • 100 гр зеленчуков бульон
  • 2 пити
  • 1 яйце
  • 1 домат
  • 2 глави червен лук
  • 100 гр галета
  • 1 с.л. тахан
  • 1 с.л. сироп от агаве
  • 2 с.л. редукция балсамико оцет
  • 1 щипка рукола
  • 1 връзка магданоз
  • 3-4 с.л. бял сусам
  • 1 ч.л. кимион
  • Стъпки на приготвяне
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на ситно лука и магданоза, нарежете на дълги парченца краставичките, а доматите на колелца. Изсипите изцедените цвекло и леблебия в блендър, добавете лука и магданоза, половината тахан и половината кимион, зеленчуковия бульон, сол и пипер на вкус.Разбъркайте едно яйце и добавете сместа от блендъра, като добавите след това останалите тахан и кимион, и галетата. Разбъркайте много добре. Ако е необходимо, добавете галета.

  • Стъпка 2

    Оформете малки фалафелчета, след което ги овъргаляйте в сусама и ги запържете на добре загрято олио. После ги поставете на равна повърхност.

  • Стъпка 3

    Пригответе соса с кисело мляко, за да овкусите фалафелите - добавете към киселото мляко тахан, сироп от агаве, сол и пипер на вкус.

  • Стъпка 4

    Може да използвате питите директно, или да ги загреете за 3-4 мин. на фурна, за да ги направите по-хрупкави.

  • Стъпка 5

    Поставете по дължина в средата на питата първо руколата, след това колелцата домат, киселите краставички, фалафелите с цвекло, гарнирайте със соса от кисело мляко и по желание добавете няколко филийки цвекло. За вкус поръсете всичко с малко редукция от басламико оцет.