Стъпки на приготвяне
-
Нарежете на ситно лука и магданоза, нарежете на дълги парченца краставичките, а доматите на колелца. Изсипите изцедените цвекло и леблебия в блендър, добавете лука и магданоза, половината тахан и половината кимион, зеленчуковия бульон, сол и пипер на вкус.Разбъркайте едно яйце и добавете сместа от блендъра, като добавите след това останалите тахан и кимион, и галетата. Разбъркайте много добре. Ако е необходимо, добавете галета.
-
Оформете малки фалафелчета, след което ги овъргаляйте в сусама и ги запържете на добре загрято олио. После ги поставете на равна повърхност.
-
Пригответе соса с кисело мляко, за да овкусите фалафелите - добавете към киселото мляко тахан, сироп от агаве, сол и пипер на вкус.
-
Може да използвате питите директно, или да ги загреете за 3-4 мин. на фурна, за да ги направите по-хрупкави.
-
Поставете по дължина в средата на питата първо руколата, след това колелцата домат, киселите краставички, фалафелите с цвекло, гарнирайте със соса от кисело мляко и по желание добавете няколко филийки цвекло. За вкус поръсете всичко с малко редукция от басламико оцет.