Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Домашно сладко от кайсии

Добре дошли в кухнята на Bonduelle! Днешното предложение е рецепта за фалафел, чийто вкус ще разнообразим с една тайна съставка. Досетихте ли се коя е тя? Подсказка: погледнете заглавието отново!

Стъпки на приготвяне

  • Започваме изпълнението на нашата рецепта за фалафел с цвекло, като нарежем на ситно лука и магданоза, краставиците на дълги ивици, а доматите на колелца. 

  • В бледнер изсипваме отцеденото цвекло и леблебия, добавяме лука и магданоза, половината тахан и половината кимион. Заливаме със зеленчуковия бульон, добавяме сол и пипер на вкус.

  • В дълбока купа разбиваме с тел едно яйце и прибавяме цялата получена смес от блендъра към него. Разбъркваме добре, а след това прибавяме и останалите тахан, кимион и галетата. Отново разбъркваме добре.

  • Оформяме малки топки фалафел, след което ги оваляме в сусама. Топките фалафел изпържваме на тиган в добре загрято олио. След изпържване до готовност фалафелите се поставят върху равна повърхност.

  • Време е да приготвим вкусния сос, който ще подчертае вкуса на нашите фалафели с цвекло! Взимаме 1 чаша кисело мляко и към него добавяме тахан, сироп от агаве и сол и пипер на вкус.

  • Следва подготовка за дегустирането – взимаме една пита/арабско хлебче, което според предпочитанията ни може да загреем преди консумация за 3-4 мин. във фурната. По средата на питата слагаме първо руколата, след това колелцата домат и киселите краставички. Добавяме още фалафелите с цвекло. Обилно заливаме всичко със соса от кисело мляко, а по желание може да добавите и допълнително цвекло, ако ви е останало. За още по-богат вкус подправяме отгоре с малко редукция от басламико оцет и… Нашата рецепта за фалафел с цвекло е изпълнена!

Рецепти, които може да ви интересуват

Домашно сладко от кайсии
2 човека 15-30 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 500 гр червено цвекло Bonduelle

  • 4 бр. кисели краставички Bonduelle

  • 800 гр изкисната леблебия

  • 1 чаша кисело мляко

  • 100 гр зеленчуков бульон

  • 2 пити

  • 1 яйце

  • 1 домат

  • 2 глави червен лук

  • 100 гр галета

  • 1 с.л. тахан

  • 1 с.л. сироп от агаве

  • 2 с.л. редукция балсамико оцет

  • 1 щипка рукола

  • 1 връзка магданоз

  • 3-4 с.л. бял сусам

  • 1 ч.л. кимион

  • Стъпки на приготвяне

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Започваме изпълнението на нашата рецепта за фалафел с цвекло, като нарежем на ситно лука и магданоза, краставиците на дълги ивици, а доматите на колелца. 

  • Стъпка 2

    В бледнер изсипваме отцеденото цвекло и леблебия, добавяме лука и магданоза, половината тахан и половината кимион. Заливаме със зеленчуковия бульон, добавяме сол и пипер на вкус.

  • Стъпка 3

    В дълбока купа разбиваме с тел едно яйце и прибавяме цялата получена смес от блендъра към него. Разбъркваме добре, а след това прибавяме и останалите тахан, кимион и галетата. Отново разбъркваме добре.

  • Стъпка 4

    Оформяме малки топки фалафел, след което ги оваляме в сусама. Топките фалафел изпържваме на тиган в добре загрято олио. След изпържване до готовност фалафелите се поставят върху равна повърхност.

  • Стъпка 5

    Време е да приготвим вкусния сос, който ще подчертае вкуса на нашите фалафели с цвекло! Взимаме 1 чаша кисело мляко и към него добавяме тахан, сироп от агаве и сол и пипер на вкус.

  • Стъпка 6

    Следва подготовка за дегустирането – взимаме една пита/арабско хлебче, което според предпочитанията ни може да загреем преди консумация за 3-4 мин. във фурната. По средата на питата слагаме първо руколата, след това колелцата домат и киселите краставички. Добавяме още фалафелите с цвекло. Обилно заливаме всичко със соса от кисело мляко, а по желание може да добавите и допълнително цвекло, ако ви е останало. За още по-богат вкус подправяме отгоре с малко редукция от басламико оцет и… Нашата рецепта за фалафел с цвекло е изпълнена!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.