Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Египетска супа с месо Fatta

Супата с месо – Fatta, е традиционно консумирана от християните в Египет, като първо ястие след приключване на Великите пости преди Великденските празници.

Стъпки на приготвяне

  • Сварете месото във вода с нарязани на филийки лук и подправки.
  • Когато месото поомекне, го отцедете, излейте бульона в тенджера и оставете на страни.
  • Разтопете в тиган 2 лъжици масло, запържете месото и го оставете на топло място.
  • Леко запържете чесъна с останалата лъжица масло.
  • Към бульона добавете месото, оцета, чесъна след това ги оставете да заврат и подправете.
  • Добавете ориза и затоплете.

Рецепти, които може да ви интересуват

Египетска супа с месо Fatta
4 човека над 45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 500 г телешко (или агнешко)
  • Лук
  • 3 лъжици масло
  • 5 скилидки чесън
  • Лъжичка оцет
  • 1-2 зърна кардамон
  • Сол на вкус
  • Пипер на вкус
  • 2 чаши сварен ориз
  • Крутони
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете месото във вода с нарязани на филийки лук и подправки.

  • Стъпка 2

    Когато месото поомекне, го отцедете, излейте бульона в тенджера и оставете на страни.

  • Стъпка 3

    Разтопете в тиган 2 лъжици масло, запържете месото и го оставете на топло място.

  • Стъпка 4

    Леко запържете чесъна с останалата лъжица масло.

  • Стъпка 5

    Към бульона добавете месото, оцета, чесъна след това ги оставете да заврат и подправете.

  • Стъпка 6

    Добавете ориза и затоплете.