Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Брускета с риба тон, царевица и червен фасул

Вкусни хапки, които могат да превърнат всяко ястие в специален повод

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете франзелата на 8-10 филийки, напръскайте ги с малко зехтин и ги пъхнете в гореща фурна на 200°C за 4-5 мин. След като ги извадите ги намажете с чесън, за да ги направите по-вкусни.

  • Пригответе съставките за плънката на филийките: нарежете чушката и киселите краставички на малки парченца, босилека, лютите чушки - на тънки ивици и пресния лук на ситно. Отцедете рибата тон и микса от царевица и червен фасул. Смесете в купа всички съставки заедно с малко зехтин, сок от лимон и пипер.

  • Добавете сместа върху филийките и украсете с конците чили и нарязания пресен лук.

Рецепти, които може да ви интересуват

Брускета с риба тон, царевица и червен фасул
2 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/teksas-miks-gold target=_blank rel=noopener>1 консерва (340 г) Tексас микс Bonduelle</a></p>
  • <p>150 г цяла риба тон в зехтин</p>
  • <p>10 кисели краставички Bonduelle</p>
  • <p>1 франзела</p>
  • <p>1 жълта чушка</p>
  • <p>1 люта чушка</p>
  • <p>няколко листа пресен лук</p>
  • <p>3-4 скилидки чесън</p>
  • <p>2 с.л. екстра върджин зехтин</p>
  • <p>1 лимон</p>
  • <p>5 листа свеж босилек</p>
  • <p>няколко кончета чили</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете франзелата на 8-10 филийки, напръскайте ги с малко зехтин и ги пъхнете в гореща фурна на 200°C за 4-5 мин. След като ги извадите ги намажете с чесън, за да ги направите по-вкусни.

  • Стъпка 2

    Пригответе съставките за плънката на филийките: нарежете чушката и киселите краставички на малки парченца, босилека, лютите чушки - на тънки ивици и пресния лук на ситно. Отцедете рибата тон и микса от царевица и червен фасул. Смесете в купа всички съставки заедно с малко зехтин, сок от лимон и пипер.

  • Стъпка 3

    Добавете сместа върху филийките и украсете с конците чили и нарязания пресен лук.