Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Бограч – супа гулаш
Accessible
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
0,5 кг телешко
0,5 кг картофи
3 чушки (може да бъдат червени, зелени и жълти)
3 домата зелен фасул
1 морков
1 магданоз
1 неголяма целина
1 глава лук
1 скилидка чесън
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
Съставки за 4човек/души
0,5 кг телешко
0,5 кг картофи
3 чушки (може да бъдат червени, зелени и жълти)
3 домата зелен фасул
1 морков
1 магданоз
1 неголяма целина
1 глава лук
1 скилидка чесън
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
Стъпка 1
Обелете лука и го нарежете. Загрейте олио на дъното на тенджерата, добавете лука и счуканата скилидка чесън, запържете.
Стъпка 2
Нарежете телешкото на кубчета или лентички, добавете в тенджерата заедно със смляната чушка и солта, залейте с вода и задушете.
Стъпка 3
Добавете всичко към бульона, бъркайки, варете около 15 минути.
Стъпка 4
Добавете нарязаните на кубчета картофи и нарязания фасул (може да се нареже на половина, или да я използвате нарязана, напр. замразен) и да поварите още около 15 минути, така, че всички съставки да бъдат меки, но не разварени.
Съвет за готвене, заглавие
Супата гулаш се сервира топла, най-добре се акомпанира с печиво и сухо червено вино.