Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Бобени кюфтенца с червен боб

Особено вкусен и питателен избор за обяд или вечеря

Стъпки на приготвяне

  • Магданозът, морковът и лукът се нарязват на дребно и се задушават в олиото за няколко минути.

  • След това се добавят бобът, чубрицата, солта и червеният пипер. Всичко се разбърква за 10-ина минути и сместа се намачква, докато се постигне консистенцията на кайма.

  • От получената смес с мокри ръце се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пържат за кратко от двете страни в малко олио.

Рецепти, които може да ви интересуват

Бобени кюфтенца с червен боб
4 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 800 г (2 консерви) червен фасул Bonduelle
  • 100 г галета
  • 200 мл олио
  • 4 стръка магданоз
  • 1/2 морков
  • 1 глава червен лук
  • 1 ч.л. чубрица
  • сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Магданозът, морковът и лукът се нарязват на дребно и се задушават в олиото за няколко минути.

  • Стъпка 2

    След това се добавят бобът, чубрицата, солта и червеният пипер. Всичко се разбърква за 10-ина минути и сместа се намачква, докато се постигне консистенцията на кайма.

  • Стъпка 3

    От получената смес с мокри ръце се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пържат за кратко от двете страни в малко олио.