Стъпки на приготвяне
-
Варете водата с двете чаши захар около 10 минути. Към края прибавете лимоновия сок и карамфила. Изключете котлона и оставете сиропа да се охлади.
-
Смесете орехите, канелата и трите лъжици захар в малка купа и ги оставете настрани.
-
Разтопете маслото и с част от него намажете една тава.
-
Поставете половината от корите в тавата, като мажете всяка от тях с разтопеното масло.
-
Подравнете краищата и разпръснете между слоевете. Разпределете равномерно пълнежа от орехи и продължете с останалите кори. Мажете всяка кора с масло.
-
Запазете останалото масло.
-
С остър нож разрежете сладкиша на ромбчета.
-
Сложете останалото масло върху ромбчетата.
-
Печете в предварително загрята фурна на 175 C до златисто.
-
Махнете от фурната, охладете за 10 минути и сложете с лъжица охладения сироп върху всяко парче. Повторете докато използвате по-голямата част от сиропа.