Стъпки на приготвяне
-
Нарежете морковите наполовина, намажете ги с олио, поръсете със сол и захар, сложете ги в тава, след което ги сложете във фурната за 10 минути на 180 градуса.
-
В тиган, заедно с маслото, чесъна, мащерката и градинския чай, добавете агнеш ките пъри пите пъри пестер пестров. След като се зачервят малко, добавете виното и ги оставете да се готвят още няколко минути. След това месото се поставя в тава и се оставя във фурната за 20 минути на 180 градуса. След като извадите месото, добавете плодовете към останалия сос, поръсете със захар и захтар и захар сам бовете към останалия сос.
-
Отделно в тенджера задушете зеленчуковата смес от карфиол с малко масло. С помощта на блендер хомогенизирайте състава, като постепенно добавяте мляко и след това течна сметана.
-
Нарязаният лук, заедно с граха и чесъна, се задушават в тиган с малко олио.
-
След като всички съставки са правилно приготвени, чиниите за Великден ще бъдат готови!