Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Агнешки котлет с пюре от грах и карфиол

Съберете цялото семейство на Великденската трапеза с традиционна рецепта с агнешка пържола и пюре от карфиол.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете морковите наполовина, намажете ги с олио, поръсете със сол и захар, сложете ги в тава, след което ги сложете във фурната за 10 минути на 180 градуса.

  • В тиган, заедно с маслото, чесъна, мащерката и градинския чай, добавете агнеш ките пъри пите пъри пестер пестров. След като се зачервят малко, добавете виното и ги оставете да се готвят още няколко минути. След това месото се поставя в тава и се оставя във фурната за 20 минути на 180 градуса. След като извадите месото, добавете плодовете към останалия сос, поръсете със захар и захтар и захар сам бовете към останалия сос.

  • Отделно в тенджера задушете зеленчуковата смес от карфиол с малко масло. С помощта на блендер хомогенизирайте състава, като постепенно добавяте мляко и след това течна сметана.

  • Нарязаният лук, заедно с граха и чесъна, се задушават в тиган с малко олио.

  • След като всички съставки са правилно приготвени, чиниите за Великден ще бъдат готови!

Рецепти, които може да ви интересуват

Агнешки котлет с пюре от грах и карфиол
3 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 400 г Микс за крем супа карфиол Bonduelle

  • 305 г сладък зелен грах Bonduelle

  • 50 г масло

  • 50 мл мляко

  • 50 мл течна сметана

  • 100 мл червено вино

  • 4 парчета агнешка пържола

  • 3 бейби моркова

  • 2 скилидки чесън 

  • 1 лук

  • боровинки, малини, касис

  • градински чай

  • мащерка

  • маслиново масло

  • сол

  • черен пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете морковите наполовина, намажете ги с олио, поръсете със сол и захар, сложете ги в тава, след което ги сложете във фурната за 10 минути на 180 градуса.

  • Стъпка 2

    В тиган, заедно с маслото, чесъна, мащерката и градинския чай, добавете агнеш ките пъри пите пъри пестер пестров. След като се зачервят малко, добавете виното и ги оставете да се готвят още няколко минути. След това месото се поставя в тава и се оставя във фурната за 20 минути на 180 градуса. След като извадите месото, добавете плодовете към останалия сос, поръсете със захар и захтар и захар сам бовете към останалия сос.

  • Стъпка 3

    Отделно в тенджера задушете зеленчуковата смес от карфиол с малко масло. С помощта на блендер хомогенизирайте състава, като постепенно добавяте мляко и след това течна сметана.

  • Стъпка 4

    Нарязаният лук, заедно с граха и чесъна, се задушават в тиган с малко олио.

  • Стъпка 5

    След като всички съставки са правилно приготвени, чиниите за Великден ще бъдат готови!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.