Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Всичко за сламките на растителна основа

Пластмасовите сламки за еднократна употреба са истински екологичен кошмар. Всъщност те бяха забранени от Европейския съюз през 2021 г. Представяме ви 4 растителни и екологични алтернативи, за да продължите да отпивате от любимите си напитки без отпадъци и да използвате сламки, както правехме като деца.

 

Сламки... от слама?

Преди да се появят индустриалните хартиени и пластмасови сламки са били използвани стръкове слама! Няколко производители дори ги връщат на мода с естествени пшенични или ръжени сламки, които лесно се рециклират. Подходящи са както за топли, така и за студени напитки и не омекват при контакт с течности.

 

Бамбукови или тръстикови сламки

Бамбукът е на мода. Дори да не може да се превърне в извити или сгъваеми сламки, бамбукът може да се използва за многократна употреба, не оставя отпадъци, здрав е и има приятен вид. Тъй като дървото е много устойчиво, то се адаптира както към студени, така и към топли напитки и не придава никакъв вкус на напитката. Тръстиковите сламки наподобяват качествата на бамбуковите и също така са разградими.

 

Сламки от тръстикова захар

Има сламки, изработени от влакна от захарна тръстика – това е чудесен пример за повторно използване на селскостопански отпадъци. Този вид сламки са рециклируеми и биоразградими и издържат добре на температури до 50°C. Черешката на тортата: те се разлагат и частично се превръщат в аминокиселини, подхранващи почвата!

 

Кухи спагети

Наистина! Няма нужда да търсите усилено: решението често е в супермаркета… или в италианското магазинче! Дълги, кръгли и кухи ziti – типични за Южна Италия – са идеални за заместване на пластмасови сламки в студена напитка. Достатъчно здрави и достатъчно плътни, за да не омекнат, те са не само екологични, но и икономични. Използвайте ги в коктейл, за да пресъздадете италианския дух.


Рецепти, които може да ви интересуват

Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки
Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки

Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки

2 човека под 15 минути Лесно
Пуешки гърди покрити със сирене и царевица
Пуешки гърди покрити със сирене и царевица

Вкусна и полезна храна - лесна и бърза.

4 човека над 45 минути Умерено
Фузили с гъби и спанак
Фузили с гъби и спанак

Много ароматно италианско ястие лесно за приготвяне

2 човека 15-30 минути Лесно
Dhal - индийска крем супа от леща
Dhal - индийска крем супа от леща

Dhal – Това е супа-пюре от различни видове бобови растения: боб, грах, леща, боб мунг с къри и гарам масала – смес от различни подправки.

2 човека 30-45 минути Лесно
Всичко за сламките на растителна основа

Пластмасовите сламки за еднократна употреба са истински екологичен кошмар. Всъщност те бяха забранени от Европейския съюз през 2021 г. Представяме ви 4 растителни и екологични алтернативи, за да продължите да отпивате от любимите си напитки без отпадъци и да използвате сламки, както правехме като деца.

 

Сламки... от слама?

Преди да се появят индустриалните хартиени и пластмасови сламки са били използвани стръкове слама! Няколко производители дори ги връщат на мода с естествени пшенични или ръжени сламки, които лесно се рециклират. Подходящи са както за топли, така и за студени напитки и не омекват при контакт с течности.

 

Бамбукови или тръстикови сламки

Бамбукът е на мода. Дори да не може да се превърне в извити или сгъваеми сламки, бамбукът може да се използва за многократна употреба, не оставя отпадъци, здрав е и има приятен вид. Тъй като дървото е много устойчиво, то се адаптира както към студени, така и към топли напитки и не придава никакъв вкус на напитката. Тръстиковите сламки наподобяват качествата на бамбуковите и също така са разградими.

 

Сламки от тръстикова захар

Има сламки, изработени от влакна от захарна тръстика – това е чудесен пример за повторно използване на селскостопански отпадъци. Този вид сламки са рециклируеми и биоразградими и издържат добре на температури до 50°C. Черешката на тортата: те се разлагат и частично се превръщат в аминокиселини, подхранващи почвата!

 

Кухи спагети

Наистина! Няма нужда да търсите усилено: решението често е в супермаркета… или в италианското магазинче! Дълги, кръгли и кухи ziti – типични за Южна Италия – са идеални за заместване на пластмасови сламки в студена напитка. Достатъчно здрави и достатъчно плътни, за да не омекнат, те са не само екологични, но и икономични. Използвайте ги в коктейл, за да пресъздадете италианския дух.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.