Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Салати във всички нюанси!

Кой каза лято? Готови ли сте за салати във всички нюанси - за пикник, барбекю, парти с приятели... Представяме идеалното сезонно меню! Летни зеленчукови салати (с тиквички, чушки, домати, патладжани…), картофена салата, салати с гриловани зеленчуци, плодови и зеленчукови салати… Има салати за всички - при това бързи и лесни за приготвяне.

 

Първият навик, който трябва да си създадете: винаги гриловайте зеленчуци, когато използвате барбекю. Освен, че това е много вкусен начин за приготвяне на любими летни зеленчуци, барбекюто спестява и време.

 

Червените и жълти чушки, тиквичките и патладжаните, ще могат лесно да бъдат добавени към салата за друго ястие, подправени със зехтин, лимонов сок, малко сол, малко кимион, или друга подправка. Нашата салата с гриловани тиквички и червени чушки е много вкусна с добавка нахут на скара; а тиквичките и патладжана с босилек са още един вариант на красива и семпла салата.

 

Друга страхотна лятна добавка е сиренето! Независимо дали обичате домати с моцарела, зелена салата със запечено козе или фета сирене, млечните продукти имат безброй варианти, на които да се насладите. Важно е да запомните да обърнете внимание на солта - сиренето съдържа в себе си натурална сол, така че няма нужда да добавяте много към подправките. Просто сложете малко зелен фасул, царевица и сирене Comté - перфектната салата, която скоро ще се превърне в любимото ви лятно ястие. Ако наистина обичате зелен фасул в салатата си, обърнете внимание на приготвянето му: запазете текстурата свежа и хрупкава, ако се наложи ги гответе дори под минута. Има специална смес от оцет, лимонов сок и зехтин, която помага фасулът да омекне - имайте го предвид, когато приготвяте обяд. Също така не забравяйте да подправите зеления фасул след като изстине, за да запази хрупкавостта си.

 

За направата на картофена салата е нужно точно обратното: подправете картофите веднага след като са сварени с нашия винегрет (масло, вино или оцет, сол, пипер). Изсипете соса директно в купата, а след това ги оставете да се охладят за поне 4 часа за перефктно меки и овкусени картофи и апепитна картофена салата...

 

С какво още си подхождат зеленчуковите салати? С плодове! Една позната и любима комбинация е ябълка, диня, череши и ягоди със спанак. Винаги е добра идея да добавите плодове за допълнителна сладост; друг пример е грозде в салата с горгонзола, малко лук и фино нарязана червена чушка.


Рецепти, които може да ви интересуват

Tolma - сърми с лозови листа
Tolma - сърми с лозови листа

Сърмите с лозови листа не са много трудни за приготвяне и имат невероятен вкус.

8 човека над 45 минути Лесно
Тайландски скариди с ориз
Тайландски скариди с ориз

Опитайте нашата пикантна рецепта за скариди със Зеленчуков микс по тайландски с ориз и ще се докоснете до

2 човека 15-30 минути Лесно
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща
Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.

3 човека над 45 минути Умерено
Салати във всички нюанси!

Кой каза лято? Готови ли сте за салати във всички нюанси - за пикник, барбекю, парти с приятели... Представяме идеалното сезонно меню! Летни зеленчукови салати (с тиквички, чушки, домати, патладжани…), картофена салата, салати с гриловани зеленчуци, плодови и зеленчукови салати… Има салати за всички - при това бързи и лесни за приготвяне.

 

Първият навик, който трябва да си създадете: винаги гриловайте зеленчуци, когато използвате барбекю. Освен, че това е много вкусен начин за приготвяне на любими летни зеленчуци, барбекюто спестява и време.

 

Червените и жълти чушки, тиквичките и патладжаните, ще могат лесно да бъдат добавени към салата за друго ястие, подправени със зехтин, лимонов сок, малко сол, малко кимион, или друга подправка. Нашата салата с гриловани тиквички и червени чушки е много вкусна с добавка нахут на скара; а тиквичките и патладжана с босилек са още един вариант на красива и семпла салата.

 

Друга страхотна лятна добавка е сиренето! Независимо дали обичате домати с моцарела, зелена салата със запечено козе или фета сирене, млечните продукти имат безброй варианти, на които да се насладите. Важно е да запомните да обърнете внимание на солта - сиренето съдържа в себе си натурална сол, така че няма нужда да добавяте много към подправките. Просто сложете малко зелен фасул, царевица и сирене Comté - перфектната салата, която скоро ще се превърне в любимото ви лятно ястие. Ако наистина обичате зелен фасул в салатата си, обърнете внимание на приготвянето му: запазете текстурата свежа и хрупкава, ако се наложи ги гответе дори под минута. Има специална смес от оцет, лимонов сок и зехтин, която помага фасулът да омекне - имайте го предвид, когато приготвяте обяд. Също така не забравяйте да подправите зеления фасул след като изстине, за да запази хрупкавостта си.

 

За направата на картофена салата е нужно точно обратното: подправете картофите веднага след като са сварени с нашия винегрет (масло, вино или оцет, сол, пипер). Изсипете соса директно в купата, а след това ги оставете да се охладят за поне 4 часа за перефктно меки и овкусени картофи и апепитна картофена салата...

 

С какво още си подхождат зеленчуковите салати? С плодове! Една позната и любима комбинация е ябълка, диня, череши и ягоди със спанак. Винаги е добра идея да добавите плодове за допълнителна сладост; друг пример е грозде в салата с горгонзола, малко лук и фино нарязана червена чушка.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.