Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Минералните соли и елементите в зелечуците като спанак, царевица, гъби и други

Малко момиченце  хапва и се усмихва с вилица в ръка
 
Зеленчуците са богат източник на минерални соли и елементи, също толкова важни както и витамините за поддържане на равновесието в организма.

Калций

осигурява растежа и поддържа костите в добро състояние - 
цикория, червено цвекло, репички, ряпа, нахут, боб.

Желязо

доставя кислород от гърдите към отделните органи, бори се с анемията -
соя, леща, нахут, боб, спанак, свежи листа на цвекло, царевица, копър, фасул, червено цвекло, грах, тиквичка, лук.

Магнезий

добре влияе върху нервната и мускулната система, стимулира растежа и влияе положително на съня - 
боб, нахут, царевица на зърна, лук, леща, спанак.

Фосфор

изгражда костите и зъбите, влияе върху правилното функциониране на мозъчните клетки -
боб, леща, нахут, артишок.

Калий

влияе върху свиването на мускулите, в това число и на сърцето -
гъби, боб, артишок, картофи, спанак, брюкселско зеле, моркови, леща.


Рецепти, които може да ви интересуват

Медальони със сини сливи
Медальони със сини сливи

Свински медальони на скара със сини сливи и червено вино.

4 човека 30-45 минути Лесно
Пица с цветни чушки и маслини
Пица с цветни чушки и маслини

Рецепта за малки пици с чушки – рецептата за тестото датира векове назад.

2 човека над 45 минути Умерено
Пиле с пюре от зелени зеленчуци
Пиле с пюре от зелени зеленчуци

Заменете класическото картофено пюре с хранителните вещества на зелените зеленчуци и обядът в семейството

2 човека 15-30 минути Умерено
Салата с телешко и спанак по виетнамски
Салата с телешко и спанак по виетнамски

Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Минералните соли и елементите в зелечуците като спанак, царевица, гъби и други
Малко момиченце  хапва и се усмихва с вилица в ръка
 
Зеленчуците са богат източник на минерални соли и елементи, също толкова важни както и витамините за поддържане на равновесието в организма.

Калций

осигурява растежа и поддържа костите в добро състояние - 
цикория, червено цвекло, репички, ряпа, нахут, боб.

Желязо

доставя кислород от гърдите към отделните органи, бори се с анемията -
соя, леща, нахут, боб, спанак, свежи листа на цвекло, царевица, копър, фасул, червено цвекло, грах, тиквичка, лук.

Магнезий

добре влияе върху нервната и мускулната система, стимулира растежа и влияе положително на съня - 
боб, нахут, царевица на зърна, лук, леща, спанак.

Фосфор

изгражда костите и зъбите, влияе върху правилното функциониране на мозъчните клетки -
боб, леща, нахут, артишок.

Калий

влияе върху свиването на мускулите, в това число и на сърцето -
гъби, боб, артишок, картофи, спанак, брюкселско зеле, моркови, леща.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.