• corpo

История

Възхитителната история на фирмата от северна Франция, днес присъстваща в над 80 страни из целия свят.

стара грамота за началото на  марката БондюелПрез 1853 г.

Луи Бондюел влиза в хранително-вкусовата промишленост. С поколенията първоначалните дейности (спиртоварна, захарна рафинерия, производство на промишлена мая) претърпяват развитие.

През 1926 г.

стартира консервирането на зеленчуци с първата реколта от грах.

През 1957 г.

Бързото развитие на тази нова дейност се увенчава през 1957 г. с голям успех: миксът грах – моркови.

През 1968 г.

Духът на новаторство никога не е напускал предприятието, което последователно развива технологията на дълбоко замразените зеленчуци през 1968 г. и след това в края на 90-те години – тази на пресните зеленчуци (салати в пликове и салати за кетъринг).

Паралелно с това от шейсетте години насам Бондюел разпростира дейността си на международно ниво; извън рамките на Франция и отвъд океаните. Марката Бондюел присъства днес в повече от 80 страни.

През 1998 г.

Групата Бондюел излиза и на Парижката Фондова борса през 1998 г., като се утвърждава като група от международен мащаб, с присъствие във всички технологични области на преработените зеленчуци и призната от потребителите за своята креативност и високо качество на продуктите.

През 2007 г.

Групата Бондюел празнува своята 150-годишнина в хранително-вкусовата промишленост през 2003 г. и 60-годишнина на марката през 2007 г.

За повече информация, посетете корпоративния ни сайт http://www.bonduelle.com

, ,