Храни, важни за вашето здраве и красота

Красиво

Много хора мечтаят да си похапват вкусотии, без това да навреди на външния вид и фигурата им. Плодовете, зеленчуците, рибата и зърнените храни са сред продуктите, които са със страхотен вкус и запазват младостта. Прочетете за тези храни, допринасящи за здравето и красотата.

Алабаш / Немска ряпа

ЗдравеНемската ряпа е сред храните, богати на вимин K, а освен това има и инфузионни качества. Предотвратява кървенето на венците, което предотвратява появата на пародонтит.

Красота – Немската ряпа е богата на калий, който е отговорен за разпределението на водата в организма. Правилното количество вода в тялото спомага за здравия и стегнат вид на кожата, което от своя страна определя здравословния ви и младежки вид.

Магданоз

Здраве – Той е сред тези храни, които са богати източници на желязо. Без този ключов елемент в тялото ви, постоянно щяхте да се чувствате изморени. Недостигът на желязо може да доведе и до чувство за слабост, липса на апетит, раздразнителност и главоболие.

Красота – Пресните листа от магданоз съдържат целия набор от витамини, който е така важен за организма. Когато ги ядете сурови, те помагат за предотвратяването на целулита.

Ягоди

Здраве – Това са плодове, които имат детоксикиращ ефект върху тялото. Понижават холестерола, както имат и положително влияние върху функциите на сърцето. Те са от онази малка група храни, които предотвратяват образуването на рак.

Красота – Ягодите са от храните с ниско съдържание на калории, ето защо можете да ги хапвате в големи количества. Богати са на витамин C, желязо и калий, което ги прави чудесен диетичен продукт.

Пълнозърнест хляб

Здраве – Пълнозърнестият хляб е сред малкото храни, които съдържат целия набор витамани от група B. Благодарение на тях нервната система, както и мускулите функционират правилно. Витамините от група В подобряват функционирането на метаболизма. Зърната на пълнозърнестия хляб са богати на фибри, които предпазват от коронарни заболявания и рак на дебелото черво.

Красота – Фибрите ускоряват храносмилателната система и ви помагат да поддържате хубава фигура. Една филийка пълнозърнест хляб дава чувството за ситост за няколко часа, което е много важно при храните, подходящи за диета.

Сьомга

Здраве – Тази благородна риба е чудесен източник на бързоусвояващи се протеини, както и на значително количество Витамин D. Благодарение на сьомгата, количеството калций в нашите кости и зъби се увеличава и те стават по-здрави.

Красота – Силните кости означават изправен гръбначен стълб и хубава осанка. Здравите зъби дават красива усмивка и добро самочувствие.

, , , , , , , ,