Митове за диетите и физическите упражнения за наднормено тегло

Красиво

Днес наднорменото тегло се превърна в модерна дума в много части на света и това спомогна за възникването на заблуждаващи митове за диетите, които много хора спазват и в крайна сметка приключват в по-лошо състояние вместо в по-добро.

Наднормено тегло

С епидемията от свръх напълняване, разпространяваща се по света, много хора започнаха да търсят като обезумели най-бързите начини за отърваване от наднорменото тегло. Доста често те правят прибързани заключения и вземат погрешни решения.

Ето и най-разпространените митове за диетите и физическите упражнения:

  1. Много хора смятат, че намаляването на калориите може да им помогне при справянето с наднорменото тегло. Да, може, но само отчасти. Ако сте решили да отслабнете като ограничавате приема на калории, трябва да компенсирате чрез добра фитнес програма , чрез която да изградите достатъчно мускулна маса, за да поддържате метаболизма.
  2. Много хора вярват, че е възможно да се отървете от коремчето като похапвате редовно. В действителност дебелият корем отразява цялостното количество на мазнините в тялото ви, така че не можете да го махнете като прилагате сила само в тази област. За да намалите ‘бирения‘ корем, трябва да изпълнявате добра фитнес програма за цялото тяло и да започнете да изгаряте всички мазнини.
  3. Друг разпространен мит за диетите и упражненията е, че работата превръща мазнините в мускули. В действителност те са два напълно различни компонента, изградени от различни видове клетки. Ако искате да изгаряте мазнини и да градите мускули, трябва да разработите две различни ‘програми’.