Лесна диета със здравословни продукти

Полезно

Интересува ли ви как да намерите лесна диета,към която да можете да се придържате без проблем? Не можете да намерите място за здравословни съставки във вашата хранителната пирамида? Тази статия ще ви покаже как да подобрите хранителните си навици - бавно, но сигурно чрез прилагането на здравословния принцип на замяна.

Здравословния принцип

дравословния принцип на замяна е много лесна за изпълнение диета – в действителност, това е може би най-простата от всички. Тя позволява на абсолютно всеки да промени в положителна посока диетата си – с минимални усилия. Животът ви обаче се променя в дългосрочен план.

Какво точно представлява този така наречен здравословен принцип на замяна? Много просто; този принцип се прилага в две стъпки:


  1. Набелязване на вреден навик в храненето; например – ежедневната употреба на газирани напитки или на пържени картофи;
  2. Прекъсване на вредния навик, чрез заместването му със здравословна алтернатива: размяната на газирани напитки с вода, на пържените картофи – със зеленчуци и пр.

Тази “схема на действие” се повтаря веднъж месечно или в темпо, което да съответства на вашите нужди. Не се опитвайте да формирате нов хранителен навик, ако все още имате проблеми с предишния!

Здравословното заместване е уникално, защото помага постепенно да се променят хранителните навици, като малките промени ще доведат до голяма промяна в поведението. Тъй като това е лесна диета, тя успява там, където традиционните и драстични диети се провалят – вдъхновява хората последователно да избират здравослоните продукти, с цел не само да отслабнат, но и да останат здрави.

, , , ,