Как да отслабнем като се храним – 6 напътствия за по-малко калории в диетата

Полезно

Полезни съвети как на практика от нищо нещо да постигнете, само включете волята.

1. Яжте бавно и се наслаждавайте на всяка хапка. Чак след 20 минути до мозъка достига сигнал, че сме сити. Винаги сипвайте по-малки порции, отколкото Ви се струва, че имате нужда и проверете своята дневна нужда от калории.

2. Яжте често. Благодарение на това, организмът няма да се старае да спести енергия и калориите ще изгарят по-бързо. Яденето между храненията е позволено. Помнете, само, хапванията да са здравословни, най-добре да са зеленчуци.

3. Ако обичате калорични храни, ограничете сладките напитки. Много излишни калории приемаме с колата, плодовите сокове, капучиното, газираните напитки и киселите млека за пиене. Пийте вода и зелен чай без захар.

4. Движете се. Качвайте се по стълбите вместо да ползвате асансьора, оставете колата, слезте една спирка по-рано. Физическата активност е много важна, не само за фигурата, но и за здравето.

5. Не можете да се откажете от време на време от fast food и сладките вкусотии? В такъв случай, поне ги ограничете. Ако ядете хот дог, откажете се от сладоледа. Ще постигнете желаното тяло по-бързо, отколкото мислите.

6. Хранете се със здравословни мазнини като маслини, сьомга и орехи, тези храни ще ви дадът чувство за удовлетвореност и ситост.

, , , , ,