Как да намалим стреса от изчакването на празничната трапеза

Полезно

Подготовката за празника, както и приготвянето на празничната трапеза, може да бъдат стресиращи за двете страни – тези, които очакват забавлението и тези, които са натоварени с партито. Може да използвате интересен начин за намаляване на стреса от изчакването.

Ваканционни Храна
Всеки знае колко примамлива и апетитна може да изглежда празничната трапеза, особено, ако са поканени много гости и те не идват навреме. В тази ситуация свежите зеленчуци могат да ви спестят много от стреса на изчакването. Ако имате малко пресни или замразени зеленчуци, може да приготвите разнообразие от вкусни зеленчукови блюда, така че вие и останалите гости да имате на разположение лека закуска, докато всички пристигнат.

Това може да улесни и процеса на готвене.
Ако имате набор от приспособления за рязане може да приготвите празнична трапеза, която да бъде вкусна и добре изглеждаща. Например може да направите рози от репички, като използвате съответния режещ прибор вместо нож, като всичко, което трябва да правите е да натискате малката дръжка и да гледате как репичката ‘разцъфтява’ като по чудо за секунди! Приготвянето на празничната трапеза по този начин привлича хора, които никога не са готвили, така че може да получите малко помощ и много да се забавлявате с процеса на готвене, преди всички поканени да са на масата! Не е ли това правилният начин да се справим със стреса от изчакването?

, , , , ,