Естествено прочистване на тялото – двудневен пост за всички

Полезно

Ако искате да сте във форма, да предотвратите проблеми с храносмилателната и циркулационната система, на всеки 2-3 седмици може да прилагате кратка терапия с пост. Ако постите няма да отслабнете, но ще се прочистите много добре и ще се чувствате по-добре.

Медицински пост

Липсата на движение и небалансиранатадиета водятдо запазване на токсините в клетките. Тези вредни агенти замърсяват тялото ви. Ако не се изгорят или измият, те могат да бъдат причина за много заболявания. Гладуванетопомага,както за прочистване на тялото, така и за борба с болестите, предизвиани от замърсяването. Редовният пост има профилактичен ефект, тъй като позволява на тялото да се изчисти от блокираните и вредни, ненужни протеини.

При по-дълъг периодна постима определени правила за храната. Могатда се пиятсамо вода и билкови чайове. За да бъде ефективна терапията,трябва да се прави редовно и всеки път,когато има нужда от диета с консумация на нискокалорично съдържание.

Основните правила

 • Най-подходящи за пости са събота или неделя, тъй като те са почивни дни.
 • Не навивайте часовника си, за да поспите колкото искате.
 • Освен това е по-лесно да постите, ако избягвате интензивните физически натоварвания, многото стрес и различните кулинарни изкушения. Затова по-добре не местете мебелите си, не се карайте с близките си и не приемайте поканата за рождения ден на леля си.
 • Докато постите не пушете, не пийте витамини, болкоуспокояващи или успокоителни. Ако приемате някакви предписани лекарства, свържете се с вашия лекар, който ще реши дали е подходящо да постите.

Помага ли този пост за сваляне на килограми?

Не. Този вид пост е само метод за детоксикация и прочистване на тялото. След като прилагате диета няколко дни, обикновено сваляте няколко клограма, но след това те бързо се възвръщат. Няколко дни пост е идеалният начин да поставите началото на един нов режим на хранене.

Стомахът се свива и вече имате нужда от по-малко храна, за да задоволите глада си. Дори след много кратък пост, значително повече ще усещате разлчните вкусове на храната – например, когато нещо е сладко или солено. Можете да започнете употребата на по-малко подправки, по-малко захар и сол и дори само това ще ви помогне, както да прочистите тялото си, така и да свалите килограми. Доказано е от лекари, че след няколко дни пост вече изпитвате по-малко глад. Изпитвате по-малко желание да консумирате мазни и тежки храни. Ето защо постенето може да е идеален начин за преминаване на по-нискокалорична диета.

Течности седем пъти дневно за оптимално прочистване

 1. След като се събудите – чаша вода с чаена лъжичка Глауберова сол, за да прочистите вашия стомашен тракт.
 2. След сутрешния душ – чаша чай от розмарин, което ще стимулира циркулационната ви система. Ако нямате такъв, може да го замените с друг по-слаб чай, но без захар.
 3. Преди обед – 1-2 чаши вода или 1-2 чаши билков чай (лайка или мента)
 4. На обяд – 1-2 чаши вода
 5. Следобед – 1-2 чаши билков чай (може да е от мента или лайка, но не и от розмарин)
 6. Вечетрта, но не по-късно от 19:00 часа – 1-2 чаши вода
 7. Точно преди лягане (между 22:00 и 22:30 часа) – чаша чай от маточина или валериана (те имат успокоителен и сънотворен ефект). Чайовете не бива да са подсладени.
, , , , ,