7 начина за да отслабнете бързо

Полезно

Значи вие искате бъдете слаби. Вие искате да отслабнете. Да отстлабнем е чудесно, но преди да се впуснете в тази надпревара първо трябва да знаете, кое е оптималното съотношение тегло и височина.

Подходящо хранене

Бърза загуба на тегло можем да постигнем и с подходящо хранене. Добра храна е тази, която има хубав вкус и едновременно с това доставя на организма всички необходими хранителни вещества.
Обикновенно, когато хората говорят за слаби хора, те си мислят за хора с ектомрфен тип тяло. Тези хора имат малко мазнини, малко мускули и деликатна костна структура. Ектоморфите са естествено слаби или са предразположени лесно да отслабват.
Спазване на диета не означава лишаване от храна, а правилната ѝ консумация. В нея е важно количеството, качеството и съотношението на приеманите храни.
Не си мислете, че за да отслабнете е необходимо да се храните по-малко. Ако искате да отслабнете завинаги, трябва да се запознаете с правилата за здравословно хранене.
  1. Ежедневно яжте плодове и зеленчуци. Можете да ги консумирате пресни, варени или под формата на сок. Те са невероятен източник на витамини, минерали и целулоза.
  2. Пийте много – предимно минерална вода, леко подсладен чай, много разредени плодови или зеленчукови сокове.
  3. Яжте съзнателно. Не бързайте. Съзнателното ядене помага правилно да се храним.
  4. Яжте разнообразни храни. Няма „здравословна” или „нездравословна” храна. Яжте каквото искате, но с мярка.
  5. Избирайте храни с ниска стойност на мазнини. Купувайте постни меса и колбаси. В кухнята използвайте висококачествени растителни масла като зехтин или рапично масло.
  6. Откажете се от ежедневния обяд с месо. Ако все пак приготвяте месни ястия, избирайте постни меса като говеждо, телешко или птиче.
  7. Ежедневно консумирайте пълнозърнести продукти. Това са вкусните овесени ядки, пълнозърнестият хляб, макароните. За печивата използвайте пшенично или пълнозърнесто брашно.
, , , , ,