• nutrients

Обработване на варени зеленчуци като гарнитура за риба

Полезно

Вижте как да добавяте варени зеленчуци към вашите рибни ястия и се грижете за здравето на своето семейство с прости и бързи рецепти, специално замислени за това лято.

За разлика от други основни ястия, рибата е много взискателна по отношение на текстурата и общата консистенция на гарнитурите. Това всъщност е основната причина, поради която сервирането на варени зеленчуци с риба не е толкова лесна задача.

Как да приготвим рибата

Има много видове рибни ястия, които си подхождат с варени зеленчуци. От пъстърва на грилдо пържена щука, задушен или печен шаран, списъкът е много голям. Единственото ограничение, което трябва да имате предвид, е, че в случая за предпочитане е сладководната риба, особено ако не владеете изкуството да приготвяте допълнителни сосове, които в крайна сметка ще внесат баланса във всичките съставки.

Тайните на варените зеленчуци

Можете да използвате пресни или замразени зеленчуци за тези ястия. Ако изберете замразени зеленчуци, уверете се, че те не са вече сварени.

Като изключим това, следвайте следните съвети:

  • Нарежете зеленчуците на сходни кубчета и избягвайте онези, които ще изгубят своята консистенция, като доматите.
  • Добавете една супена лъжица оцетна един литър вода. Това ще запази цвета и формата на зеленчуците.
  • Добавете солта, преди да сложите зеленчуците във водата.
  • Не слагайте зеленчуците още в началото. По-добре е да изчакате водата да заври и след това да ги добавите един след друг.
  • Използвайте цедка, когато ги вадите от врящата вода и не ги пипайте: това може да развали формата им.
  • Ако искате да използвате подправки, помислете за естрагон, копър и пресен дафинов лист, но използвайте само някои от тях.