Зеленчуци за есенното време

Полезно

Заедно с промяната на сезона се променя и нашата диета. Независимо от това обаче нашата храна трябва да бъде здравословна и да подобрява нашето самочувствие.

Всеки от сезоните има своята специфика, един е нашият режим през пролетта и лятото, а друг през есента или зимата.

есенни листа падат зад гърба на момиче

Есен

Есента е специфичен период, когато организмът все още усеща положителното влияние на почивката през ваканцията, но се стреми да се приготви и защити от наближаващата зима.
Вятърът, дъждът и все по-кратките дни ни отнемат жизнеността, която ни е дало лятото. Консумацията на зеленчуци през този период ни дава витамини, които защитават организма от простуда. Добър начин да победим есенната меланхолия е вкусното и апетитно изглеждащо ястие. Все по-дългите вечери благоприятстват приятелските срещи, които са случай за приготвяне на една изключителна вечеря, а на нея не бива да липсват зеленчуците.

Зеленчуци

Дневната норма за консумация възлиза на 180 – 200 грама. Благодарение на Bonduelle имаме достъп до тях не само през сезона, но и през цялата година. Замразяването представлява един от най-добрите методи за съхраняване на зеленчуците, тъй като те запазват богатството на съдържащите се в тях витамини, минерални соли и баластни вещества, в чийто състав влизат веществата, улесняващи храносмилането.

, ,