• nutrients

Тайният език на приборите.

Модерно

Когато сте в добър ресторант или на парти, запомнете, че приборите, подредени върху чинията, са тих начин за комуникация със сервитьора или домакина. Знаете ли за значението на тези подредби?

Подходящата подредба на прибори, когато пием, когато си почиваме или сме свършили с консумирането на ястието, е важна, за да покажем на домакина дали чинията ни може да бъде отнесена или не. Можете да използвате ножа и вилицата, за да изразите похвала или критика към ястието.

Капакът трябва да бъде поставен на чинията по такъв начин, че да не се плъзне. Освен това приборите не трябва да се оставят върху храна. Не оставяйте неизползваните прибори върху покривката или салфетката.

И така, каква информация може да бъде изразена с помощта на приборите?

„Почивка от яденето” – приборите са кръстосани в чинията с острието на ножа, сочещо навътре, а остриетата на вилицата нагоре или надолу

„Приключил” – Приборите са в чинията, един до друг, а дръжките сочат надолу. При никакви обстоятелства краищата на приборите не може да лежат на края на чинията или на масата.

„Всичко беше отлично” – приборите са подредени на „шест и двайсет и пет”

„Храната не беше вкусна” – приборите са подредени в позиция „пет и двайсет и пет”

„Готови за още” – приборите са кръстосани в позиция „осем и двайсет”

Тайният език на приборите.

Опитайте се да използвате езика на приборите в ресторанта и ще видите, че наистина работи.

Насладете се на партито си и открийте още на:

Съвети за етикет на поведение на масата

Етикетът на масата

Поведение по време на хранене

, , , , , , , ,