• nutrients

Принципите на комбиниране на вино с храна

Модерно

Подходящото вино се сервира не само за да подчертае вкуса на храната, но също така и, както твърдят познавачите, за да обогати вкусовите усещания. Изборът на най-доброто питие за вашите ястия не е лесна работа. Виното не може да скрие или изопачи характера на ястията. По същия начин ястието не може да потисне вкуса на виното.

Ястия, които си отиват с бели вина и розе

Бели вина –по-фините и меки на вкус вина се съчетават най-добре със сурови и задушени зеленчуци, морски дарове и риба или с леки ястия с много малко подправки. Леките предястия, включително плодове, ще се съчетаят страхотно с леките бели ликьори.

По-тежките бели вина и розето – по-експресивни и силни на вкус – допълват вкуса на задушена, пържена или пушена риба. Можете да опитате да комбинирате бели вина с червено месо – деликатно, леко овкусено с подправки и задушено, сервирано с лек сос.

Червеното вино се съчетава добре с всякакви ястия с по-силен аромат. Трябва да помним, че този вид питие също може да има различни степени на интензивност. По-леките червени вина могат да се сервират с пикантни ястия от птиче месо. Докато по-тежките вина имат най-добър вкус в съчетание с червени меса (печени, пържени, на скара). Изключително ароматните и силни вина си отиват най-много с еленово месо, особено когато е сервирано с тъмни, гъсти сосове.

Газираното вино е един от най-класическите аперитиви. То е и единственото вино, което си отива с всички видове ястия, като риба, зеленчуци, сирене и десерти.

За десерти трябва да сервирате полусладки или сладки десертни вина. Ако десертът ни е много сладък, полусладкото вино ще му отива.

Със следобедните закуски можем да сервираме и червени, и бели вина.

Принципите на комбиниране на вино с храна

Сега знаете всички принципи, опитайте ги с вашите приятели

Насладете се на своето парти и научете повече на:

Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк?
Алкохол – правила за сервиране по време на хранене
Жабешки бутчета, задушени в сос от бяло вино

, , , , ,