• nutrients

Кога да готвим или задушаваме?

Вкусно

Как майсторски да извършим процеса на готвене на пара или традиционното варене? Ето едно кратко ръководство за тези, които искат да ‘изстискат’ максимално много полезните съставки от зеленчуците!

Традиционното готвене се извършва при температура 100 ° C. Това налага слагането на продуктите директно във вряща вода. Задушените продукти не трябва да имат контакт с вода и трябва да са на разстояние поне 2,5 сантиметра над нея. Целият процес се провежда при температура 120 ° С. За разлика от традиционното варене, не е нужно да добавяме сол, когато готвим на пара, защото е много лесно ястието да стане прекалено солено. Вместо това можете да използвате пресни или сушени билки. За по-добър вкус, можете да сложите няколко стръка пресни билки към врящата вода.

Задушените или варени зеленчуци могат да се използват за салати, супи или като гарнитура. След готвене, можете да използвате останалата вода като бульон за супи и сосове. Не е нужно да използваме бульона непосредствено след приготвянето му. Можем да го сложим в буркан в хладилника и да го използваме като база за ястия по-късно.

Кога да готвим или задушаваме?

Направете си сами бульона за вашите сосове и супи!

Забавлявайте се и творете с:

Тайни на готвенето и задушаването

Неделна говежда супа

, , , , , ,