• nutrients

Как да приготвим перфектни макарони?

Вкусно

Макароните са чудесен избор за онези, които обичат италианската кухня. Макароните често губят своята структура и правят ястията ви по-малко разтегливи заради високото съдържание на нишесте. Поради това ястието губи своя вкус и привлекателност. Правилно приготвените макарони обогатяват вкуса на всяко ястие.

Приготвянето на макарони е много лесно, ако спазвате някои определени правила. По-долу ще намерите инструкции от италианци за това как да приготвяте своите макарони правилно.

1.   Макаронените изделия не са еднакви.

Качеството на макароните зависи от качеството на съставките. Готвенето е прост тест , който може да ви покаже дали макароните, които използвате, са качествени. Ако водата след готвенето на пастата е прозрачна, а макароните имат хубав златен цвят, знаем, че това е паста с високо качество.

2.   Вода, вода, вода.

Повечето хора използват прекалено малка тенджера или прекалено малко вода при приготвянето на паста. Основният принцип е един литър вода на 100 г паста.

3.   Сол

Подсоляването на водата подобрява вкуса на пастата. Добавете сол, когато водата достигне точката на кипене, точно преди да поставите пастата вътре. Най-доброто съотношение е 7 грама сол на 1 литър вода.

4. Олиото и водата не се смесват.

Висококачествената паста няма нужда от добавяне на олио. То само ще образува тънък слой върху макароните. Това ще накара соса да се стича по макаронените изделия.

5.   Не изплаквайте варената паста със студена вода.

Не изплаквайте варената паста със студена вода. Всъщност изплакването премахва тънкия слой нишесте от макароните, което позволява на дресинга към пастата да прилепва идеално.

Как да приготвим перфектни макарони?

Няколко полезни стъпки за приготвяне на перфектни макарони.

Вземете още вкусни рецепти на:

Италианско хранене с зеленчуци
Спагети по сицилиански – италиански макарони с риба тон
Как се ядат спагети?

, , , , ,