• nutrients

Витамин B за успокоение на вашите нерви и засилване на метаболизма

Полезно

Витамините от група B намаляват стреса, регулират метаболизма, дават ви енергия и се грижат за кожата. Тъй като нашето тяло не може да съхранява витамин В, ние трябва да му го доставяме редовно.

Витамини B са изключително важни за тялото. Те са част от ензимите или ги активират. По тази причина те оказват въздействие върху клетъчния метаболизъм и основата на всички процеси, които се случват в тялото. Витамините от група В носят основната отговорност за правилното функциониране на нервната система и оттук – за психичното здраве. Недостигът на витамини от група В може да има сериозни последствия. Липсата им води до промени в кръвоносните съдове, нарушения на нервната система и нарушения в нивото на холестерола в кръвта.

Витамините от група B се съдържат главно в ечемика и елдата, булгура, дреболиите, месото, черния хляб, бадемите, яйцата, карфиола, зелето, лука, чесъна, брюкселското зеле, броколите, спанака, боба и граха. Трябва да се помни, че повишена нужда от тези витамини се появява, когато ядем големи количества сладки неща и други въглехидрати. Алкохолът, кафето и черният чай също ефективно унищожават витамин В.

Green_Vitamines - vitamin-B-BG

Подобрете настроението си, като ядете продукти, богати на витамини В

Научете повече за своето здраве на:

Какви витамини в какви зеленчуци – Витамините във Вашата чиния
Зелената диета е здравословна диета
Жълтите зеленчуци най-доброто лекарство за очите и кожата

, , , ,